Vanwege de drukte bij PostNL door Black Friday en kerst kan het wat langer duren voordat je je bestelling ontvangt.

Persoonlijk wijnadvies
Vandaag besteld - binnen 24 uur verzonden
Gratis thuisbezorgd vanaf 75,- (NL & BE)
Betaalgemak & veilig betalen
Menu

Terra Sicilliane Nero d’Avola

Terra Sicilliane Nero d’Avola

Binnen 24 uur verzonden

Deze wijn is robijnrood van kleur en heeft een licht kruidig en fruitig bouquet met tonen van bramen, bosbessen en moerbessen. Smeuïg van smaak en mooie zachte tannines. De afdronk is aangenaam met een sensatie aan rijp fruit.

Deze wijn is robijnrood van kleur en heeft een licht kruidig en fruitig bouquet met tonen van bramen, bosbessen en moerbessen. Smeuïg van smaak en mooie zachte tannines. De afdronk is aangenaam met een sensatie aan rijp fruit.

Extra informatie

Land

Smaak

,

Past goed bij

,

Streek

Druif

Beoordelingen
    Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst voor deze wijn.
    Beoordeel deze wijn

    Deel je ervaring met Wijnbroeders en laat andere wijnliefhebbers weten wat je van deze wijn vindt.

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Terra Sicilliane Nero d'Avola is robijnrood van kleur en heeft een licht kruidig en fruitig bouquet met tonen van bramen, bosbessen en moerbessen. Smeuïg van smaak en mooie zachte tannines. De afdronk van de Nero d`Avola  is aangenaam met een sensatie aan rijp fruit.

    Druif Nero d`Avola


    Nero d'Avola is het populairste blauwe druivenras uit Sicilië, en dus met voorsprong de meest aangeplante druif op het eiland. De naam verwijst duidelijk naar de stad Avola nabij Siracuse in het Oosten van Sicilië. De druif wordt ook wel Calabrese genoemd, afgeleid van het Griekse woord kalavisi, wat 'goede druif' zou betekenen. Het heeft echter niets te maken met de gelijknamige regio Calabrië waar deze druif nauwelijks aangeplant is. I Lees meern de zonovergoten kalkrijke vlaktes van Zuidoost Italië, rond de steden Rosolini en Pachino, is de hoogste concentratie te vinden van Nero d'Avola-wijngaarden. Hoelang deze druif hier al verbouwd wordt is niet erg duidelijk. Wat we wel weten is dat er enorm veel wijngaarden gerooid werden met Europese subsidies en dat de Nero d'Avola vaak heeft moeten plaatsmaken voor fruit en groenten. Toch is hij enorm populair en wordt hij aanzien als de beste blauwe druivensoort van het eiland.

    Mengdruif


    Ook als mengdruif is hij ideaal omdat hij een zeer diepe kleur geeft in combinatie met veel suiker en een aciditeit die, ondanks de hitte, goed aanwezig is. Het is net deze aciditeit die, bij teelt op bepaalde ondergronden, soms problemen kan opleveren. Vandaar dat hij dikwijls geblend wordt met druivenrassen zoals Nerello Mascalese of Frappato die van nature minder zuren hebben. Tegenwoordig wordt er ook veel Cabernet sauvignon , Merlot en Syrah aangeplant. In combinatie met deze druivenrassen is men in staat om volle wijnen te produceren met veel elegantie en subtiele aroma's.

    Wijngebied Sicilië


    Sicilië heeft een ideaal klimaat om druiven voor wijn te verbouwen en dat gebeurd dan ook al sinds de 14e eeuw. Dit zonovergoten eiland is vol van tegenstellingen. Niet in de laatste plaats op het gebied van de wijnbouw. Grote, hypermoderne wijnbedrijven en kleine traditionele wijnboeren produceren hun wijn gebroederlijk naast elkaar. Al sinds mensenheugenis is Sicilië een van de grootste wijngebieden van het land, met eigen wijnen vol smaak.

    Misschien houdt u ook van...

    Toegang tot exclusieve wijn aanbiedingen?

    Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot exclusieve acties, aanbiedingen en informatie over de nieuwste top wijnen!

    Winkelwagen

    U heeft nog geen wijn in uw winkelwagen.