8,45 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Brachetto d’ Acqui San Maurizio Vallebelbo DOCG

Italië | Piemonte

Omschrijving Brachetto d’ Acqui San Maurizio Vallebelbo DOCG

Brachetto d’ Acqui San Maurizio Vallebelbo is een schaamteloos lekker licht mousserende rode dessertwijn, friszoet, vrolijk en extreem fruitig. De “rode Moscato d`Asti”. Heerlijk bij een dessert.

Brachetto druif

De Brachetto is een rode druivensoort die al eeuwenlang in Piemonte verbouwd werd, en waarvan de wijn vroeger zelfs geëxporteerd werd. Het is echter geen makkelijk te telen druif, en na de phylloxera epidemie (druivenluis) zijn de stokken na WOI op grote schaal vervangen door andere soorten. Gelukkig waren er door liefhebbers hier en daar nog wat stokken overgelaten, en vanaf de jaren ’50 was er een kleine opleving in de productie van Brachetto. De laatste 2 decennia hebben een verdere herwaardering en uitbreiding van de soort laten zien. Kenmerkend voor de Brachetto is de bleke, lichtrode kleur en wijnen met een lichte body. Het is een aromatische druif met een smaak met opvallende florale tonen van geranium en rozenblaadjes. Met heel veel rood fruit, met name aardbeien en frambozen.

Wijngebieden

Het belangrijkste aanplantgebied is momenteel de omgeving van Acqui Terme, het productiegebied van de Brachetto d’Acqui. Deze bestaat zowel als een licht mousserende frizzante (1-3 bar) als een mousserende (>3,5 bar) spumante variant. De wijn eigenlijk altijd zoet of licht zoet is. In beide gevallen wordt de wijn gemaakt door de fermentatie te stoppen voordat alle suiker vergist is tot alcohol. Brachetto heeft dan typisch ook een laag alcohol gehalte van maar 5 tot 7 %. Deze manier van wijn maken vertoont veel overeenkomsten met die van de Moscato d’Asti, zodat de Brachetto ook wel de “rode Moscato” genoemd wordt.

Populairste wijn 2018

5% en 6
Past goed bij dessert

4 beoordelingen voor Brachetto d’ Acqui San Maurizio Vallebelbo DOCG

 1. Beoordeelt met:
  5.0

  Deze wijn in Italië gedronken.
  Nooit eerder vond ik rode wijn lekker.
  Op advies van de ober geprobeerd.
  Nu wil ik niet meer anders.
  Deze site heeft de prijs laag gehouden.

 2. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  De bestelling was niet voor mij maar voor mijn kapster en zoals Christa vond zij rode wijn niet lekker tot zij de Brachetto proefde. Nu is zij en haar familie een grote fan van deze wijn.

 3. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Geen rode wijn liefhebber maar deze smaakt heerlijk, I ♥️ it

 4. Beoordeelt met:
  4.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke wijn, vooral nu met mooie dagen en ’s avonds nog even lekker buiten zitten.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *