Ile La Forge Chardonnay

8,75 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

ILe La Forge Chardonnay

Frankrijk | Pays d` Oc

Omschrijving ILe La Forge Chardonnay

Ile Las Forge Chardonnay is helder met een gouden strokleur. Elegante smaak van tropische vruchten, hazelnoot, ananas, lindebloesem en kweepeer. Ile La Forge Chardonnay heeft aroma`s met een vleugje vanille en geroosterd brood. Een rijke toeschietelijke wijn met een goede zuur balans en een lange afdronk. Lekker bij zeevruchten, visgerechten, wit vlees, zachte kazen, taarten en fruit desserts, maar ook als aperitief.

De geschiedenis van Paul Mas

Domaines Paul Mas begint ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan. In de jaren die volgden werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas. Les Domaines Paul Mas is een zeer actief wijnbedrijf dat gevestigd is in het Château de Conas in het diepe zuiden van Frankrijk. Het gebouw heeft een historie van bijna duizend jaar, maar daar is in het bedrijf niets van te merken.

Kwaliteit en klassieke waarden

Dynamiek en vooruitstrevendheid zijn hier de sleutelwoorden, zonder overigens klassieke waarden uit het oog te verliezen. Voor alles geldt: kwaliteit. De wijnen zijn voornamelijk afkomstig van de 10 hectare wijngaard Ile de la Forge, maar er worden ook druiven gebruikt van andere wijngaarden in het gebied, dit voor meer diversiteit als het gaat om bodemgesteldheid en microklimaat. Wijnmaker Jean-Claude Mas heeft zich er op gericht om wijnen te bieden met veel fruit, kleur, geur, smaak , concentratie en zachte tannines.

5% en 13%
Past goed bij aperitief en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “ILe La Forge Chardonnay”