Wijnshop

Wijn blijft boeien

Wat is wijn toch fascinerend. Het past bij lekker eten, bij gezelligheid en het is fijn om weg te geven. Wijn is een levendig en sprankelend product. Daarbij komt de verscheidenheid, een scala aan aroma’s en smaakrichtingen die wijn ten opzichte van alle andere dranken uniek maakt. Bovendien kent wijn in zijn diversiteit, die nauwelijks nog te overzien is, geen grenzen, noch sociaal, noch nationaal. Er is voor iedereen altijd meer. Wijnbroeders heeft vrijwel uit alle landen en wijngebieden prachtige wijnen. Bekijk onze wijnshop met o.a. een selectie van rode wijnen, witte wijnen, rosé wijnen, mousserende wijnenport en sherry.

 

Miss Anaïs Gris Rosé 2019

Frankrijk | Pays d` Oc
9,75 p.st.

Beringer Classic Chardonnay 2016

Verenigde Staten | Californië
9,75 p.st.
13,49 p.st.

Domaine Haut Gléon du Paradis Rosé 2018

Frankrijk | Languedoc-Roussillon
13,95 p.st.
9,49 p.st.

Megazin Zinfandel 2018

Verenigde Staten | Californië
12,45 p.st.
17,95 p.st.
56,10p.st. 37,95p.st. p.st.
56,10p.st. 37,95p.st. p.st.
85,50p.st. 59,50p.st. p.st.
68,70p.st. 47,45p.st. p.st.

Wijnshop

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Na kneuzing van de druiven vergist het druivensap samen met de schillen, steeltjes en pitten tot wijn. In de schil zit de natuurlijke rode kleurstof. De kleurintensiteit van rode wijn wordt mede bepaald door het tijdsbestek waarin de schil in de most aanwezig is. Wijnbroeders heeft zijn rode wijnen onderverdeeld in vier smaak typen: fruitig, soepel, stevig en krachtig. Ongetwijfeld is er een smaaktype dat u zal bevallen.

Witte wijn

Witte wijn wordt gemaakt uit het sap van druiven. De most (sap) is vrij van schillen, steeltjes en pitten. Omdat druivensap weinig tot geen kleurstof bevat zal de wijn nagenoeg blank zijn. Witte wijn kan daarom ook van blauwe druiven gemaakt worden. Wijnbroeders kent vier smaaktypen witte wijn: fris, fruitig, vol en zoet.

Rosé wijnen

Roséwijn wordt gemaakt van blauwe druiven, soms in combinatie met witte druiven. De wijn krijgt zijn kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. De beperkte hoeveelheid tannine in rosé maakt dat hij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden. Wijnbroeders heeft zijn rosé ‘s onderverdeeld in drie smaken, droog, fruitig en zoet.

Mousserende Wijnen

Mousserende wijnen zoals champagne, cava en prosecco is bubbeltjeswijn waarin zich koolzuurgas bevindt. Hoewel de meeste mousserende wijnen witte wijnen zijn, bestaan er ook mousserende varianten van roséwijn en rode wijn. Er is veel verschil in kwaliteit. Ook de zoetheid kan variëren van droog tot zoet. In de meeste landen waar wijn wordt gemaakt, wordt ook een mousserende wijn gemaakt, vaak met verschillende kleuren, typen en smaken.

Port

Er zijn diverse soorten Port. Om te beginnen is er witte en rode port. Witte Port is gemaakt van witte druiven; rode port van blauwe. Witte port wordt vaak jong gedronken en heeft een iets lager alcoholgehalte dan rode. Witte port heeft minimaal 18 procent alcohol, terwijl rode port meestal een alcoholgehalte heeft van 20 procent. Naast zoete is er ook droge witte port. Van de diverse soorten port   biedt Wijnbroeders een mooie selectie aan.

Sherry

De benaming Sherry – de verengelste vorm van de naam Jerez  -staat voor een alcoholverrijkte wijn uit Jerez de la Frontera in Andalusië (Zuid-Spanje). Meestal wordt Sherry in in twee smaaktypes geproduceerd: als een lichte, droge Fino en als een donkere, droge Oloroso. Alle andere op etiketten vermelde types zijn tot beide categorieën terug te leiden. Wijnbroeders heeft een aantal smaaktypes voor u op zijn sherrypagina.