Voorjaarswijn van Domaines Paul Mas

Geschiedenis van Domaines Paul Mas

Domaines Paul Mas begon ruim een eeuw geleden, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan. In de jaren die volgden werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas. Les Domaines Paul Mas is een zeer actief wijnbedrijf dat gevestigd is in het Château de Conas in het diepe zuiden van Frankrijk. In meerdere gebieden heeft het bedrijf tegenwoordig zijn wijngaarden.

La Forge Estate

Jean Claude Mas is de master van La Forge Estate. De inmiddels 120 hectare aan wijngaarden vormen een aaneengesloten blok, maar bevinden zich in enkele dicht opeen gelegen, klimatologisch en bodemtechnisch zeer verschillende zones in de Midi. Daaronder is ook de wijngaard Il de La Forge. Het is een wijngaard van 10 hectare waar de Viognier, Marsanne, Sauvignon, Garrigan en Syrahdruif zijn aangeplant. De filosofie van Les domaines Paul Mas is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Naast eerder genoemde druiven zijn er ook de Pinot Noir, Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Een echte voorjaars aanrader vindt Wijnbroeders de La Forge Estate Sauvignon Blanc, een heerlijke fris en fruitige wijn.

Domaines Paul Mas,

Mas de Mas is een uitnodiging om naar het hart van de Coteaux du Languedoc Crus en de Languedoc appellaties te reizen. Deze wijnen vertegenwoordigen de diversiteit van terroirs en de essentie van elke traditionele appellatie in de Languedoc. Jean-Claude Mas wordt vaak omschreven als een pionier van de nieuwe Languedoc. Zijn missie is om de Languedoc zijn oude glorie terug te geven in een regio waar de wijnproductie verder terug gaat dan 2000 jaar. Wijnbroeders kan de rode Mas de Mas Saint Chinian aanbieden en voor dit voorjaar een Paul Mas de Mas Chardonnay Viognier met een frisse wijn met een lange afdronk.

Domaine Ferrandière

Dit domein is klasse van de oude zeebodem. In 2013 kocht Jean-Claude Mas dit domein van de familie Gau. Het ligt tussen Corbières en de Minervois op 40 km van de Middellandse zee. Het nu ongeveer 2 miljoen jaar geleden dat zich in dit gebied zeewater bevond. Bepaalde delen van het land worden jaarlijks bewust overspoeld om het zoutgehalte te verminderen. Op dit bijzondere land kunnen nu verschillende wijnstokken groeien. De druiven hebben door deze bodem een intense smaak en frisse zuren. De wijnstokken zijn tussen de 6 en 25 jaar oud en de druiven worden machinaal geoogst. Hier komen de Ferrandière Chardonnay, – Sauvignon Blanc, – Viognier, – Grand vin Blanc, – Merlot, – Cabernet Sauvignon, –Pinot Noir, – Malbec, – Grande Rouge, – Prestige Rouge en de Rosé vandaan. Voor dit voorjaar adviseert Wijnbroeders drie mooie frisse wijnen: de Ferrandieré Sauvignon Blanc, – Le Grand Vin Blanc en de Rosé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.