La Forge Cabernet Sauvignon

9,29p.st. 7,25p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

La Forge Estate Cabernet Sauvignon

Frankrijk | Pays d` Oc

Omschrijving La Forge Estate Cabernet Sauvignon

La Forge Estate Cabernet Sauvignon heeft een dieprode van kleur met genuanceerde aroma`s met hout en rijpe donkere vruchten. Deze Il La Forge Cabernet Sauvignon heeft een heerlijke smaak, is zeer elegant en evenwichtig met een mooie lange complexe afdronk.

Les Domaines Paul Mas

La Forge Estate is een onderdeel van Les Domaines Paul Mas een zeer actief wijnbedrijf dat is gevestigd in het Château de Conas in het diepe zuiden van Frankrijk. Het gebouw heeft een historie van bijna duizend jaar, maar daar is in het bedrijf niets van te merken. Dynamiek en vooruitstrevendheid zijn hier de sleutelwoorden zonder overigens klassieke waarden uit het oog te verliezen. Voor alles geldt: kwaliteit. Vanzelfsprekend worden de wijnen gemaakt in de traditie van de streek. De wijnen zijn voornamelijk afkomstig van de 10 hectare wijngaard Ile de la Forge. Ook worden er druiven gebruikt  van andere wijngaarden in het gebied, dit om meer diversiteit te verkrijgen. Het hele beleid van wijnmaker Jean-Claude Mas is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden. Men heeft zich er op gericht om wijnen te bieden met veel fruit, kleur, geur, smaak en concentratie en zachte tannines.

Geschiedenis

De geschiedenis van Les Domaines Paul Mas begint in 1892, wanneer Auguste Mas een 9 hectare grote wijngaard bewerkt in de Midi. Zijn zoon Raymond koopt in 1934 het Domaine de Montredon aan. Zijn twee zonen Paul en Maxime breiden dat in de jaren daarna langzaam uit naar 120 hectare. Tegenwoordig staat Jean-Claude Mas, zoon van Paul aan het hoofd  van het bedrijf, dat inmiddels 170 hectare groot is.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “La Forge Estate Cabernet Sauvignon”