La Forge Estate Viognier

9,29p.st. 7,25p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

La Forge Estate Viognier

Frankrijk | Pays d` Oc

Omschrijving La Forge Estate Viognier

La Forge Estate Viognier staat voor fruit, versheid en karakter. De kleur is goud glanzend met stro gele reflecties. In de neus aroma’s van gedroogd fruit, viooltjes en een vleugje honing. De smaak van de La Forge Estate Viognier is rijk en romig, met een goede frisheid en tonen van geroosterd brood op het einde.

Geschiedenis Paul Mas

De geschiedenis van Domaines Paul Mas gaat 100 jaar terug, toen Auguste Mas 9 hectare wijngaard bewerkte in de Midi. In 1934 kocht zijn zoon Raymond Mas het Domaine de Montredon aan. In de jaren daarna werd het domein door diens zoons Paul en Maxime uitgebreid tot ruim 120 hectare. Tegenwoordig wordt het Domaine bestuurd door de zoon van Paul: Jean-Claude Mas. Les Domaines Paul Mas is een zeer actief wijnbedrijf dat gevestigd is in het Château de Conas in het diepe zuiden van Frankrijk. Het gebouw heeft een historie van bijna duizend jaar, maar daar is in het bedrijf niets van te merken.

Dynamiek en kwaliteit

Dynamiek en vooruitstrevendheid zijn hier de sleutelwoorden, zonder overigens klassieke waarden uit het oog te verliezen. Voor alles geldt: kwaliteit. De wijnen zijn voornamelijk afkomstig van de 10 hectare wijngaard Ile de la Forge. Er worden ook druiven gebruikt van andere wijngaarden in het gebied, dit voor meer diversiteit als het gaat om bodegesteldheid en microklimaat. Wijnmaker Jean-Claude Mas heeft zich er op gericht om wijnen te bieden met veel fruit, kleur, geur, smaak , concentratie en zachte tannines.

5% en 13%
Past goed bij kaas, kip en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “La Forge Estate Viognier”