Domaine Ferrnadière rosé Grenache Gris 14

6,19p.st. 4,95p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Ferrandière Rosé 2017

Frankrijk | Roussillon

Omschrijving Ferrandière Rosé 2017

Ferrandière Rosé is een prachtige wijn met een gouden medaille in 2015. De aroma`s zijn puur en expressief met hints van rode bessen en frambozen. De Ferrandière Grenache Gris Rosé heeft een mooie zachte delicate romige smaak is prachtig droog, fruitig en fris. Een goede metgezel van koude vleesschotels, exotische gerechten, gegrild vlees en salades. Ook een uitstekende aperitief.

Bijzondere wijngaarden

Het bijzondere van de wijngaarden van Domaine de la Ferrandière is dat de wijngaarden in het vroege voorjaar 7 weken onder zoet water worden gezet. Alleen dan kunnen de wijnstokken in de nog steeds ziltige grond overleven. Daarnaast zijn de wijngaarden door deze bevloeiing veel minder vatbaar voor voorjaarsvorst. In deze 7 weken is de wijngaard een domein voor duizenden watervogels en ontelbare kikkers.

De streek Midi

De Midi noemen we het gebied tussen Marseille en de Spaanse grens en is met zijn acht departementen de grootste wijnstreek van Frankrijk. In dit uitgestrekte gebied met 290.00 hectare aan wijngaarden wordt eenderde van alle Franse wijnen geproduceerd. De streek bezit een grote variëteit aan grondsoorten, druiven en natuurlijk het eindproduct hiervan. Het eerste gedeelde van de Midi noemen we Languedoc, het begint bij Nîmes en eindigt bij Perpignan. Het tweede stuk, de Roussillon, ligt tussen Perpignan en de Spaanse grens.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Ferrandière Rosé 2017”