nespolino_trebbiano_chardonnay

6,75 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Nespolino Trebbiano Chardonnay 2017

Italië | Emilia-Romagna

Omschrijving Nespolino Trebbiano Chardonnay 2017

Nespolino Trebbiano Chardonnay is een prachtige droge witte wijn. Exotisch en open, ananas en perzik, bloemen, rijpe peer, opwekkend en levendig, sappig, goede zuren. Prima bij pastagerechten met vis of schelpdieren, pompoensoep, gebakken kibbeling.

Wijnhuis Poderi dal Nespoli

Bijna een eeuw geleden, in 1929, in een deel van Romagna tussen de Apennijnen en de zee, plantte Attilio Ravaioli de rijen wijnstokken op de eerste wijngaard die hij kocht in het dorp Nespoli, genaamd Prugneto; Dit werd gevolgd door anderen, die nu deel uitmaken van de 110 hectare eigendom van het bedrijf.
De locatie is de Bidente-vallei, die territoriale kenmerken die uniek en bijna magisch zijn. De Sangiovese die hier wordt geproduceerd, is ook uniek. De expositie van de wijngaarden en de geografie van de vallei, die de wijngaarden goed geventileerd houdt, dragen bij aan een microklimaat dat bijzonder ideaal is.

1 recensie voor Nespolino Trebbiano Chardonnay 2017

  1. Beoordeelt met:
    5.0

    Voor een iets wat droge chardonnay is dit een van de beste wijnen die ik ooit op heb. Zij mag dan aan de goedkope kant zijn maar dat verandert niets aan de volle smaak. Heerlijk!

Een recensie toevoegen