10,49 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Trapiche Broquel Malbec 2017

Argentinië | Mendoza

De Malbec in Argentinië is druivenras nummer 1. Oorspronkelijk is de druif Malbec afkomstig uit het Zuidwesten van Frankrijk.

Omschrijving Trapiche Broquel Malbec 2017

Deze Trapiche Broquel Malbec is een heerlijke volle en rijpe wijn uit Mendoza van het Tophuis Trapiche. Bijna zwart van kleur met in de geur indrukken van zwart fruit ondersteund door tonen van tabak, vanille en cacao. Een zoete aanzet en volle aangename ronde tannines. De afdronk is lang en plezierig. Lekker bij stevige wildgerechten, stoofschotels en bij de open haard op een koude winteravond. Maar in de zomer ook de perfecte partner bij de BBQ!

Maipu

De Trapiche Broquel Malbec komt uit Maipu, een wijnbouwgebied in het Noorden van de grote wijnbouwregio Mendoza. Mendoza is zo groot als Spanje waar zich 580 van de totale 800 Argentijnse wijnbedrijven bevinden. Het gebied Maipu is de thuisbasis van enkele grote wijnnamen uit Mendoza en produceert heldere, intense, rode wijnen.

Bodegas trapiche wijnmakerij:

Bodegas Trapiche heeft haar wijngaarden in de Argentijnse provincie Mendoza. De Bodega werd in 1883 opgericht door Don Tiburcio Benegas met als doel de mooiste wijn te leveren die hij kon produceren. Vandaag de dag is Bodegas Trapiche een van de meest bekende Bodegas in Argentinië en ver daarbuiten. De Trapiche wijnmakerij is een van de grootsten van Argentinië en is bekend van allerlei merken en variëteiten. Verschillende wijngaarden dragen Malbec druiven aan voor deze wijn.

Wijngaarden

De wijngaarden van Bodegas Trapiche beslaan een oppervlak van 1.075 hectare, gelegen op een hoogte tussen 630 en 1.000 meter. Het klimaat op die hoogte is relatief koel, en het verschil in temperatuur tussen dag en nacht stelt de druiven in staat goede aromatische eigenschappen en een goede zuurgraad op te bouwen; beide zijn onmisbaar voor grote wijnen. De kelder is voorzien van de modernste technieken, maar de jonge stokken voor nieuwe aanplant komen onveranderlijk uit Frankrijk. Zo is Bodegas Trapiche een uiterst moderne “New World Winery” die stevig in traditie is geworteld.

BBQ wijnen 2019

14 %
Past goed bij geroosterd en pasta & pizza

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Trapiche Broquel Malbec 2017” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *