14,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine Pinson Chablis 2015

Frankrijk | Chablis

Omschrijving Domaine Pinson Chablis 2015

Subtiele accenten van verse amandelen en gekonfijte vruchten. Vleugje zachte rook- en tabakgeur. Hints van frisse citrus en rijke groene appels, perfect gebalanceerd. Complexe wijn maar toch is elk element op zijn plaats en brengt een rijke, diepe, scherp mineraliteit een elegante symfonie tot leven.

Het wijnhuis

Louis Pinson verkocht zijn eerste flessen wijn in 1880. Na enkele generaties zijn de broers Laurent en Christophe Pinson de eerste die de opleiding oenologie volgen in Beaune. In 1983 en 1987 gaan ze in het bedrijf van hun grootvader Louis werken. De 4 hectare wijngaarden worden dan uitgebreid tot 12 hectare en deze grote wijngaard stelt ze instaat om het assortiment wijnen te diversifiëren. De diversiteit van de chablisian bodems en de oriëntaties van de percelen laat ze toe om hun Premiers Crus te scheiden in verschillende klimaten: La Forêt, Montmain, Vaugiraut, Vaillons, Fourchaume, Mont de Milieu. Ieder heeft zijn bijzondere en onnavolgbare kenmerken. De wijn van van Pinson bevinden zich in Grand Cru Les Clos, de bekendste in Chablis.

Sinds 2003 is ook de wijnmakerij vernieuwd. Zo beschikken ze nu over nieuwe technologie die bijdraagt aan de kwaliteit van de wijnen. De wijnmakerij is ook uitgerust met een systeem voor temperatuurcontrole, beheerd door computers. Dus, tijdens de vinificatie, zijn de condities optimaal. In feite wordt het controleren van de temperatuur zeer serieus genomen. De druiven worden handmatig geplukt en zorgvuldig gesorteerd in de wijnmakerij. Het sap ondergaat de alcoholische fermentatie door middel van natuurlijke gistculturen in roestvrijstalen tanks. De wijn rust daarna, afhankelijk van het jaar, nog 6 tot 10 maanden in Franse eikenhouten vaten.

Wijnstreek – Chablis

Chablis is officieel onderdeel van het wijngebied Bourgogne, maar ligt tamelijk geïsoleerd een flink stuk naar het noordoosten toe. Het klimaat is koeler en natter dan de Bourgogne zelf en dat bepaalt de keuze voor de aanplant van hoofdzakelijk Chardonnay. De wijnen uit Chablis hebben een geheel eigen karakter, ze hebben een minerale smaak met doorgaans een hoge zuurgraad en aroma’s van vuursteen of kiezel. Niet alleen het koele klimaat geeft Chablis zijn unieke smaak, maar vooral ook de bijzondere bodem van mariene oorsprong.

De beste wijngaarden – zeven Grand Crus en enkele tientallen Premiers Crus – zijn op dit type bodem te vinden en liggen rond het stadje Chablis. De grootse is Les Clos. De ‘gewone’ Chablis is goed voor het overgrote deel van de productie. Petit Chablis komt van de buitengebieden van Chablis en is bedoeld om jong te drinken. Naast Chablis, altijd gemaakt van Chardonnay, wordt er op kleine schaal ook wat rode wijn van Pinot Noir gemaakt.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Pinson Chablis 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *