De Sangiovese is gerijpt in grote, en de Cabernet in kleine Franse eiken vaten voor een periode van 18 maanden. De wijn heeft in de neus kersen, met een fruitige smaak en een mooi evenwicht tussen frisheid en rijpheid. Een bijzonder smakelijke wijn.
De Sangiovese is gerijpt in grote, en de Cabernet in kleine Franse eiken vaten voor een periode van 18 maanden. De wijn heeft in de neus kersen, met een fruitige smaak en een mooi evenwicht tussen frisheid en rijpheid. Een bijzonder smakelijke wijn.
De naam Ripa delle Mandorle betekent "Heuvel van de amandelboom". De Sangiovese druif 75 % is gerijpt in grote, en de Cabernet Sauvignon druif 25 % in kleine Franse eiken vaten voor een periode van 18 maanden. De wijn heeft in de neus kersen, met een fruitige smaak en een mooi evenwicht tussen frisheid en rijpheid. Een bijzonder smakelijke wijn.
Wijnhuis Matta
In 1964 werd de Vicchiomaggio gekocht door Frederico Matta. Het landgoed was in zeer slechte staat, maar een grondige herbeplanting zette de Vicchiomaggio terug onder de elite van de Chianti landgoederen. Frederico`s zoon, John Matta is sinds 1982 samen met zijn vrouw Paola de kwaliteit van de wijnen constant aan he Lees meert verbeteren. In het wijnproductie proces, geeft John de voorkeur aan wijn van verse druiven en het spaarzaam toepassen van eiken vaten.
Kasteel Vicchiomaggio
Het kasteel ligt op de strategische route tussen Florence en Sienna. Het complete kasteel is in een zodanig goede staat dat het geclassificeerd is als Nationaal Monument. De wijngaarden die rondom het kasteel liggen zijn verdeeld in verschillende kwaliteiten. Er wordt rekening gehouden met de samenstelling van de grond en aanplant van de verschillende druivenrassen. In 2010 kwamen ook de twee oudste dochtersd, Federica en Delfina, in het bedrijf. Zij hebben zich zich toelegt op de ontwikkeling van accommodatie faciliteiten en een restaurant. Vicchiomaggio is de bestemming voor wijnliefhebbers in Toscane. Hier kunt u alle wijnen van John Matta in de diverse stijlen en met een niet te missen smaak proeven.