MG Reserva Carmenère

8,95 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

MG Reserva Carmenère 2018

Chili | Colchagua

De Carmenère druif is iets bijzonders en wat bijzonder is wil je toch proeven.

Omschrijving MG Reserva Carmenère 2018

MG Reserva Carmenère, de Carmenère druif komt alleen voor in Chili. Een prachtige MG by MontGras reserva Carmenère wijn met intense aroma`s van pruimen en bramen, tonen van rijp fruit , chocolade en kruiden. In in de mond volle soepele tannines met een een lange afdronk. Deze bijzondere MG Reserva Carmenère wijn is lekker bij vele gerechten en ook heerlijk om zo te drinken.

Wijnhuis MontGras

De wijngaarden van Chili  zijn de enigste ter wereld die nooit aangetast zijn door de druifluis. Dit heeft alles te maken met zijn natuurlijke grenzen van woestijn, bergen, gletsjers en de Stille Oceaan. De wijngaarden van MontGras liggen in de regio Colchagua, een gebied met een mediterraan klimaat. Het wijnhuis wordt gerund door de broers Herná en Eduardo Gras en hun zakenpartner Cristián Hartwig. Sinds de oprichting in 1993 specialiseert dit bedrijf zich in de productie van fijne kwaliteitswijnen.

Valle de Calchagua

De Valle de Colchagua ligt in het hart van Chili’s langgerekte wijnbouwzone. Het gebied bevindt zich 130 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago en maakt deel uit van de grotere Rapel Vallei. De Colchagua Vallei loopt van oost naar west over een breedte van dertig kilometer en is een complex gebied met vele kleinere valleien en rivieren. Aan de noord- en zuidkant wordt de regio omsloten door het kustgebergte, in het oosten door de Andes. Ten westen bevindt zich een kleine opening naar de Stille Oceaan waardoor zeelucht de vallei kan binnenstromen. Vooral ’s nachts zorgt dit voor een sterke afkoeling. Het verschil tussen dag- en nachttemperatuur bedraagt zo soms meer dan twintig graden! De frisse nachten zijn bijzonder gunstig voor een evenwichtige rijping van de druiven die hierdoor hun essentiële aroma’s en zuren behouden. Een andere sterke troef van Colchagua (en van Chili in het algemeen) is de geringe neerslag in de zomer en de intensiteit van het zonlicht. Dit laatste is van onschatbare waarde voor de fotosynthese van de vruchten. Bovendien vormen schimmels hierdoor nauwelijks een bedreiging.

Gunstige klimatologische omstandigheden

Juist de gunstige klimatologische omstandigheden en de afwezigheid van plantziektes vanwege de geïsoleerde ligging maken het mogelijk om op grote schaal ecologische wijnbouw toe te passen. Colchagua vervult op dit gebied een voortrekkersrol. De beste wijngaarden bevinden zich hier bovendien niet in de vruchtbare dalen, maar op de arme bodems van de uitlopers van de Andes en het kustgebergte. Omdat de wortels in arme grond dieper de grond in moeten voor water en voeding, halen ze meer mineralen en complexe smaakstoffen naar boven die je in de wijnen terug kunt proeven. Niet voor niets is Colchagua een gebied waar naar verhouding veel Chileense topwijnen vandaan komen.

 

1 recensie voor MG Reserva Carmenère 2018

 1. Beoordeelt met:
  4.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Een stevige en robuuste rode wijn met een goede afdronk.
  Al jaren bekend met de carmenere van MG.
  Kortom een wijn welke is aan te bevelen.

Een recensie toevoegen