Paaswijnen

Paaswijn‘…..een term die u wel eens hoort. Vraagt u zich dan ook af waar dit vandaan komt? Paaswijn is een wijn die men met Pasen drinkt. Pasen wordt gevierd op de zondag na de eerste volle maan in het voorjaar. In het voorjaar hebben de gerechten op onze tafel soms een wat lichter karakter; zo komt het dat men al gauw aan lekkere frisse witte wijn denkt, een rosé of een wat lichter rode wijn. U zou dus ook kunnen spreken van ‘voorjaarswijn’.

 

Welke wijnen drinkt u met Pasen?

Pasen en eieren horen bij elkaar, toch gaan eieren en wijn vaak niet zo goed samen. Eieren die verwerkt zijn in een een salade gaan wel een stuk gemakkelijker samen met wijn. Bij de paasbrunch kunt u het beste kiezen voor wijnen met niet al te veel zuren zoals een droge witte Pinot Blanc uit de Elzas of een Italiaanse Pinot Grigio, maar ook een lekkere bubbelwijn zoals de Prosecco is een goede begeleider. Welke wijn u bij een paasdiner kunt schenken is afhankelijk van hoe het diner is samengesteld.

Zo past bij een licht voorgerecht een droge witte Sauvignon Blanc van La Forge uit Frankrijk of een rode licht gekoelde Stoneleigh Pinot Noir uit Nieuw Zeeland. Is er nog een tussengerecht dan zou u er voor kunnen kiezen de wijnen van het voorgerecht hierbij ook te serveren. Bij een hoofdgerecht met vlees dat kan variëren van licht, stevig naar krachtig valt achtereenvolgens te kiezen voor MG Carmenère uit Chili, Cabarnet Sauvignon van La Forge uit Frankrijk en een Syrah of Malbec wijn. Wordt er gekozen voor vis dan is een witte droge wijn op zijn plaats. Een aanrader is de Château Saint Roche Grenache Blanc, Marsanne uit Frankrijk en mocht u met vette vis zoals zalm of makreel iets gaan bereiden, dan kunt u het beste kiezen voor een Chardonnay. Moscato d`Asti gaat goed samen met een nagerecht van fruit of ijs. En gaat u over een tot een kaasplankje, dan zijn een Port of Pedro Ximénez Sherry aan te bevelen.

Dit zijn zo en aantal suggesties van onze zijde. Bij al onze wijnen zijn de mogelijkheden van combinaties wijn-spijs vermeld die uw keus kunnen vergemakkelijken. Mocht u een persoonlijk advies willen neem gerust contact met ons op.

Een smakelijke paas-maaltijd gewenst!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.