Bestheim Pinot Blanc

8,59 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bestheim Pinot Blanc Classic AAC

Frankrijk | Elzas

Omschrijving Bestheim Pinot Blanc Classic AAC

Bestheim Pinot Blanc Classic daarvan is de Pinot Blanc een van de meest aangeplante druiven in de Elzas. De wijn heeft een complexe geur van appel, tropisch fruit en specerijen. De smaak van de Bestheim Pinot Blanc is fris met tevens een lichte hint van zoet. De afdronk is zeer plezierig  en ongecompliceerd. Heerlijk klassiek met asperges.

De Elzas

De Elzas is gelegen in het noordoosten van Frankrijk. Ondanks zijn noordoostelijke ligging, heeft deze wijnstreek een relatief zacht en droog klimaat. Het is één van de gebieden in Frankrijk waar de minste neerslag valt en in het naseizoen zijn de dagen lang en licht. Allemaal gunstige omstandigheden die er voor zorgen dat de druiven langzaam en later dan gewoonlijk rijp worden. Hierdoor  ontwikkelen zich bijzonder genuanceerde aroma’s.

Wijnhuis Bestheim

Bestheim heeft bijna 700 hectare wijngaard. De wijnen van Bestheim worden bijna over de hele wereld geëxporteerd en beiden liefhebbers in vele landen een kans kennis te maken met de kenmerkende wijnen uit de Elzas. Door te investeren in zowel mensen als materialen en techniek slaagt de cave Bestheim erin voorop te lopen als het gaat om produceren en promoten van de beste Elzaswijnen. Het vinificateiproces vindt plaats met passie en respect voor traditie. Respect voor het milieu, handmatig oogsten, zachte persing van de druiven, fermentatie op lage temperatuur en constante controle tijdens het hele proces zijn maar een paar onderdelen die deel uitmaken van het geheel.

 

13%
Past goed bij aperitief en salades

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Bestheim Pinot Blanc Classic AAC”