Bottega Prosecco Frizzante DOC

7,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bottega Prosecco Frizzante DOC

Italië | Veneto

Omschrijving Bottega Prosecco Frizzante DOC

Bottega Prosecco Frizzante is een jong, levendig, fruitige en fris half mousserende wijn. In de geur heeft deze wijn veel wit fruit en licht citrus, de smaak is zacht en verfijnd, mooie fruittonen van perzik, appel en meloen. Een geweldige prosecco. Als aperitief, bij vis en salade.

Wijnhuis Bottega

Distilleria Bottega is gevestigd in Castello Roganzuolo, 45 km boven Venetië. Dit dorpje ligt midden in een gebied waar meerdere succesvolle wijnen worden gemaakt. Bottega maakt ook deze prachtige Prosecco, de favoriete mousserende wijn van de Italianen. IL Vino dei Poeti is de prestigieuze naam die herinnert aan de genoegens die schrijvers en dichters beleefden aan deze licht sprankelende wijn.

Wijngebied Veneto

Tussen de Venetiaanse Alpen, de Povlakte en het Gardarmeer ligen de uitgestrekte wijngaarden van de Veneto. In omvang is het achterland van Venetië  het derde wijngebied van Italië, hier komt 10% van alle Italiaanse wijn vandaan. De meeste wijnstokken staan aangeplant tussen Verona en Venetië, vooral aan de oevers van het Gardarmeer. Dankzij invloed van dit meer en de bescherming van de Alpen is het klimaat overwegend zacht. In de vlaktes kunnen de zomers heet zijn. De grond van de wijngaarden rond het Gardarmeer bestaat uit morenen, grind met zand gemengd klei. Verder oostwaarts staan de wijnstokken in kalkrijke klei, kalksteen en grind gemengd met fijne leem
Past goed bij aperitief, salades en vis

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Bottega Prosecco Frizzante DOC”