10,55 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Katxiña Txakolina DO

Spanje | Baskenland

Omschrijving Katxiña Txakolina DO

Katxiña Txakolina is helder licht geel met smaragd tinten. De Katxiña Txakolina wijn komt in de smaak fris, levendig met fruitige aroma’s en tonen die wat ziltig aandoen. De aromatische intensiteit is goed verdeeld in de mond en laat een prettige en lange smaak achter. Wij raden een drink temperatuur aan van tussen 7 en 10 ° C . Katxiña Txakolina combineert heel goed met Iberisch varkensvlees op basis van hapjes, verse vis, salades, rijstgerechten en – indien mogelijk – met heerlijke gegrilde vis.

Wijnhuis Katxiña

Wijnhuis Katxiña is gelegen aan de kustplaats Orio waar de rivier de Oria Ibaia in de Baskische golf uitmondt. De 8 hectare grote wijngaard is beplant met de inheemse druivensoort Hondarrabi Zuri. Een druif waarvan deze kleine D.O. een van de mooiste en meest culinair inzetbare wijnen van Spanje wordt geproduceerd. Wijnhuis Katxiña maakt de Katxiña Txakolina op milieuvriendelijke wijze. Al het werk wordt door de familie in de wijngaarden zelf gedaan, alles is handwerk. Door dit handwerk krijgt elke wijnstok een goede verzorging en wordt individueel behandeld in alle stadia van zijn ontwikkeling. Selectie van de druiven tijdens de oogst is essentieel om de beste versie van de Katxiña Txakolina te produceren. Om de geselecteerde druiven geen van hun natuurlijke eigenschappen te laten verliezen, wordt er gebruik gemaakt van de beste beschikbare technologie. Hierdoor blijven de kenmerken van dit ras kunnen worden gehandhaafd en overgebracht.

Geschiedenis van het druivenras

De oorsprong van het druivenras Hondarabbi Zuri gaat terug tot de vroege middeleeuwen. Christelijke monniken op de Camino de Santiago brachten de stammen afkomstig uit Europa naar het Baskenland. In de loop der jaren heeft de druif zich goed aan het klimaat en de bodem van dit land van bergen en zeeën aangepast. Hondarriba Zuri is het ras afkomstig uit het Baskenland. Het is een exclusieve variëteit waaruit een zowel authentiek als unieke wijn Katxiña Txakolina wordt gemaakt.

5% en 11%
Past goed bij salades en vis

1 beoordeling voor Katxiña Txakolina DO

  1. Beoordeelt met:
    4.0

    lekkere wijn

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *