14,85 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Fantinel One & Only Rosé Spumate Brut

Italië | Veneto

Omschrijving Fantinel One & Only Rosé Spumate Brut

Fantinel One & Only Rosé Spumate Brut is een mooie droge klassieke rosé met een fijne en aanhoudende mousse (schuim). Met hints van rood fruit en bloemen, de afdronk is elegant en fris. Deze rosé is een blend van de druiven Pinot Noir 90% en Chardonnay 10%.

Wijnhuis Fantinel

Fantinel is gevestigd in het slaperige stadje Spilimbergo in het hart van de regio Friuli. Omringd door de oostelijke ‘arm’ van de Alpen op gravel-rijke bodem, werd dit familiebedrijf in 1969 opgericht door Mario ‘Paron’ Fantinel. Mario wilde bouwen op zijn reputatie als bekend hotelier en restaurateur door ook fijne wijnen te produceren uit zijn geboorteland de regio Noordoost-Italië. De familie bezit ongeveer 250 hectare aan wijngaarden in twee DOC regio’s van Grave del Friuli en Collio. Het bedrijf beheert het hele proces van wijngaard, druif, bottelen tot in het glas om volledige controle op de kwaliteit te houden.

Groen aanpak

Een groene aanpak is altijd een belangrijk aspect van de familie Fantinel. Het werken met zonne-energie voor de wijnmakerij, is een recent voorbeeld. Sinds 2001 is hun streven naar duurzaamheid de hoeksteen van hun wijnbouw. De 150 hectare wijngaarden in het dorp Tauriano, in Grave del Friuli, worden gevoed met behulp van een bemestende irrigatie. Dit Fantinel One & Only Rosé Spumate Brutsysteem die uniek in de regio is. De verspilling van water en voeding worden tot een minimum teruggebracht zodat het milieu minimaal wordt belast.

Past goed bij aperitief en vis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fantinel One & Only Rosé Spumate Brut” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *