Dirupi Riserva Valtellina Superiore DOCG 2013

42,05p.st. 33,65p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Dirupi Vigna Riserva Valtellina Superiore 2013

Italië | Valtellina

Omschrijving Dirupi Vigna Riserva Valtellina Superiore 2013

Robijn rood neiging tot granaat, in de neus toont deze wijn aroma’s van grote breedte en elegantie. Fijn, etherisch, kenmerkend door licht fruitige noten, aarbeien en kersen, met een vleugje paarse rozijnen en kruiden. In de mond is het droog, warm in een grote harmonie. Een heerlijke wijn, fris en bevredigend, met een bittere, lange afdronk.

Het wijnhuis

De twee studievrienden Davide Fasolini en Pierapaolo Di Franco zijn in 2004 zonder geld én zonder wijngaarden een, zoals ze het zelf noemen “project” begonnen. Hun doen was om op zo’n eenvoudig mogelijke manier biologische Valtellina-terroir wijnen te maken. Ze kregen voordelig bruikleen van enkele wijngaarden van oudere boeren die geen opvolger konden vinden en voordelig bruikleen van enkele kelders. Met hun passie voor wijn, respect voor de natuur en een grote dosis energie zijn ze erin geslaagd om mooie, pure en heerlijke rode wijnen te creeëren. De productie is voornamelijk lokaal en beperkt.

Wijnstreek – Valtellina

De wijnstreek Valtellina ligt in Lombardije, ten noord-oosten van het bekende Comomeer. Het Valtellina dal wordt door de Alpen beschermd tegen de koele noordenwind. De wijngaarden bevinden zich op 300-700 m hoogte. Ze zijn aangeplant op terrassen want de hellingen van de Alpen zijn steil, sommige zelfs wel 70%. Alle werkzaamheden in de wijngaarden van Valtellina moeten dan ook met de hand worden uitgevoerd.

De voornaamste druif in Valtellina is de nebbiolo (daar chiavennasca genaamd) de druif die in Piëmonte zorgt voor de prachtigste Barolo’s en Barbaresco’s. Door een andere bodemsamenstelling zijn de nebbiolo-wijnen in de Valtellina vallei lichter dan die uit Piëmonte. De tannines zijn zachter en de zuren milder.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Dirupi Vigna Riserva Valtellina Superiore 2013”