39,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Schloss Johannisberger Spätlese

Duitsland | Rheingau

Omschrijving Schloss Johannisberger Spätlese

Schloss Johannisberger is een volumineuze Spätlese met exotische noten van passievrucht, mango en honingmeloen. De fijne, verfrissende zuren in harmonie op de tong met een strelende zoetheid van fruit. Schloss Johannes Spätlese is in de mond, sappig en intens, met hints van rijpe abrikozen en sinaasappelen.

Schloss Johannisberger

In het Duitse Rheingaugebied ligt, tegen een bergflank met verscheidene terrassen, het wijndomein Schloss Johannisberg. Zijn rijke geschiedenis gaat terug tot keizer Karel, die op deze berg de eerste wijnstokken liet planten. In 1100 bouwden Benedictijnse monniken hier het eerste klooster in de Rheingau. Dertig jaar later werd een Romaanse basiliek ingewijd ter ere van Johannes de Doper. Dat was het moment dat de berg, het klooster en het gebied de naam Johannisberg kregen.

Schatkamer

In de kelders, die een totale lengte hebben van 250 meter en een capaciteit van 750.000 liter wijn, rijpen de wijnen in eikenhouten vaten. In de ondergrondse schatkamer, die circa negenhonderd jaar oud is, ligt het meest omvangrijke Riesling-archief ter wereld. Ongeveer 12.000 flessen uit de beste wijnjaren, beginnende bij 1748, zijn in deze kelder ondergebracht. De schatkamer is overigens voorbehouden aan echte schatten. Om de dertig jaar worden de flessen die hier zijn opgeslagen voorzichtig herkurkt. Als de kwaliteit niet langer voldoende is, wordt de fles uit de schatkamer verwijderd.

 

5% en 7 %
Past goed bij aperitief, dessert en kaas

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Schloss Johannisberger Spätlese” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *