14,85 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

VieVité Rosé 2016

Frankrijk | Provence

Omschrijving VieVité Rosé 2016

VieVité Rosé van Domaine Sainte Marie is een bijzondere uitdrukking van een rosé wijn uit de Provence. Met een mooie doorschijnende roze tint, straalt hij de kleuren uit van de Côtes de Provence. VieVité is een moderne, fruitige en droge rosé met een frisse smaak van kersen, aardbeiden, perzik en hints van exotische kruiden. De wijn verleidt alle wijnliefhebbers met aroma’s van rijp tropisch fruit en witte bloemen. Een schatrijke, droge rosé met een lange afdronk. Rijke aroma’s van tropisch fruit en witte bloemen.

Het wijnhuis

De wijngaard is gelegen op een vallei net buiten Saint-Tropez en strekt zich uit over 45 hectare grond. De geschiedenis van Domaine Sainte Marie gaat terug naar de 18e eeuw, waar het land in die tijd behoorde bij het klooster van Verne. In 1884, sloeg een vreselijke epidemie van cholera uit op de hele regio en stopte direct voor het terrein van Sainte Marie. Een standbeeld van de Maagd Marie werd gebouwd als erkenning. Ook werd het de naam van het landgoed en hun beste wijn. Met een grote zuidelijke blootstelling, wordt het land gemaakt van een filtreerbaar kiezelhoudende grond met micaschists, leisteen en witte kwarts. De hellingen zijn vrij zacht.

Wijnstreek  Provence

Waarschijnlijk is de Provence het oudste wijngebied van Frankrijk. Griekse kolonisten stichtten Massalia (Marseille) ongeveer 600 jaar voor Christus. Het wijngebied strekt zich uit van Nice tot Arles, maar het grootste deel van de wijngaarden ligt in het centrale deel van het gebied. De grote AOP Côtes de Provence is met 23.000 hectare veruit de grootste regionale appellation van de Provence. De grote omvang van dit gebied zorgt voor grote verschillen in de kwaliteit van de wijnen. Het belangrijkste wijntype van de Provence is de rosé. Een aanzienlijk deel van de productie wordt ook in de Provence gedronken. De wijnen passen bij het klimaat: ze zijn licht, fris en fruitig.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “VieVité Rosé 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *