7,25 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bestué Finca Rableros Tempranillo Cabernet Sauvignon 2015

Spanje | Somontano

Omschrijving Bestué Finca Rableros Tempranillo Cabernet Sauvignon 2015

Bestué Finca Rableros heeft een rode kersenkleur en paarse tinten. Aroma`s van rijp rood fruit, zoete specerijen en kruiden. Het is levendig in de mond met aardbei, pruim, framboos en citrus smaken.

Wijnhuis Otto Bestué

De familie Otto Bestué is al sinds 1640 actief in de wijnbouw in en rond het plaatsje Enate in de DO Somontano in het Noordoosten van Spanje. De familie bezit 45 hectare wijngrond, verdeeld over een vijftal wijngaarden. De wijngaarden liggen aan de voet van de Pyreneeën op een hoogte van 360 tot 650 meter. De bodem bevat meestal veel zandsteen en klei (vandaar de helrode kleur) met aangeslibd materiaal dichtbij de rivieren. Bijna alle bodems zijn rijk aan calciumcarbonaat, ideaal voor de wijnbouw. De condities zijn ideaal voor het produceren van kwaliteitswijn.

Wijnstreek Somontano

Het unieke van Somontano in Aragón, en misschien wel in heel Spanje, is feit dat de wijn zich niet in hokjes laat stoppen. De naam betekent ‘onder de bergen’, wat slaat op de uitlopers van de Pyreneeën in de provincie Huesca, in het noorden van Aragón, op nauwelijks 50 km van de Franse grens. De hoogte, het klimaat, de bodem en de oorspronkelijk druiven dragen alle bij tot het unieke van dit gebied. De natuur is groen en rijk begroeid met steile hellingen in terrasvorm, een lichte, rode bodem met amandelbomen en wijnstokken. De valleien en bergpassen zijn bezaaid met grotten uit het stenen tijdperk, waar muurschilderingen en handwerktuigen gevonden zijn. De rotsformaties lijken op sommige plaatsen holtes van vulkanisch puimsteen, zo zacht dat ze door de eeuwen heen dienst deden als huis, kelder of kerk. Somontano ligt volledig binnen de grenzen van de provincie Huesca en de belangrijkste stad is Barbastro, op 80 km van de Franse grens. Het D.O. gebied telt 43 gemeenten, waarvan de meeste in Somontano zelf liggen. Het noordelijkste punt ligt in Torre la Ribera, op ongeveer 40 km van de Franse grens.

 

 

1 beoordeling voor Bestué Finca Rableros Tempranillo Cabernet Sauvignon 2015

 1. Beoordeelt met:
  5.0

  Wij hebben in aragon de bestue finca bezocht. Heel bijzonder. Hebben 10 flessen crianza (wat ons het beste beviel) en 3 flessen rosado. Heel bijzonder
  De crianza heeft een geweldige fijne afdronk. Bijna overal bij te serveren. De familie bestue is ook heel vriendelijk en hebben ons een heel gedegen rondleiding gegeven.
  Mijn vraag aan u is, of u weet waar we deze geweldige wijn kunnen krijgen in de omgeving van Figueres. Wij. Wonen in Rosas en waren een drietal dagen in Aragon.
  Niets als lof over deze. Wijnen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *