Piesporter Michelsberg

4,99p.st. 3,99p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Johannes Egberts Piesporter Michelsberg Lieblich 2017

Duitsland | Mosel

Omschrijving Johannes Egberts Piesporter Michelsberg Lieblich 2017

Piesporter Michelsberg Lieblich is een cuvée waarin Riesling, Müller-Thurgau en Elbling druiven kunnen voorkomen. Deze wijn is aromatische zoet uit de omgeving van het plaatsje Piesport in de Moezel.

Wijnstreek Piesport

De wijnbouw in Piesport dateert al uit de Romeinse periode. Met ongeveer 413 hectare is Piesport zowat de grootste wijnbouwgemeente van de Moezel. Traditioneel wordt er hoofdzakelijk Riesling verbouwd. Piesport ligt in het Bereich (gebied) Bernkastel met een groot aantal wijnhellingen die allemaal behoren tot Grosslage (wijngaarden van de hoogste kwaliteit) Michelsberg

Moezelland

Dat het Moezelland en de wijn bij elkaar horen, merkt men bij de eerste blik. Uit welke richting en op welke manier men de dal van de Moezel ook bereikt, de wijngaarden beheersen het landschap. De streek langs de Moezel geldt als oudste Duitse wijnbouwgebied. De vele vondsten, waaronder diverse pershuizen uit de Romeinse tijd, getuigen van de lange wijnbouwtraditie in deze regio. Langs de Moezel bebouwen ongeveer 5000 wijnboeren in 125 wijndorpen ruim 9000 hectare wijngaarden. Vaak onder moeilijke omstandigheden vanwege de steile hellingen met een helling van meer dan 30%. Door de steile hellingen kunnen er bijna geen machines worden gebruikt. Het meeste werk moet worden gedaan met de hand. Het aantal gewerkte uren per hectare is dan ook vele malen hoger dan op vlak terrein waar mechanisch kan worden verbouwd. Nergens anders ter wereld zijn zo veel steile wijngaarden te vinden als langs de Moezel rivier in Duitsland.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Johannes Egberts Piesporter Michelsberg Lieblich 2017”