nespolino_sangiovese_merlot

6,75 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Nespolino Sangiovese Merlot 2017

Italië | Emilia-Romagna

Omschrijving Nespolino Sangiovese Merlot 2017

Deze prachtige rode wijn van Producent Poderi dal Nespoli is een blend van sangiovese en merlot. De sangiovese kan nogal eens wat onaangename  zuurtjes hebben, maar door de toevoeging van wat merlot wordt de wijn mooi afgerond en heerlijk om te drinken. De wijn is licht geurig, met voor sangiovese die typische geur van kersen en wat kruidigheid van de merlot. De smaak is easy going, oftewel heerlijk aangenaam drinken. Makkelijk, maar rijk, niet te zwaar, typisch Italiaans. Nespolino Sangiovese Merlot is lekker als aperitief en natuurlijk bij tal van Italiaanse pasta’s, rood vlees en zachte kazen.

Wijnhuis Poderi dal Nespoli

Bijna een eeuw geleden, in 1929, in een deel van Romagna tussen de Apennijnen en de zee, plantte Attilio Ravaioli de rijen wijnstokken op de eerste wijngaard die hij kocht in het dorp Nespoli, genaamd Prugneto; Dit werd gevolgd door anderen, die nu deel uitmaken van de 110 hectare eigendom van het bedrijf.
De locatie is de Bidente-vallei, die territoriale kenmerken die uniek en bijna magisch zijn. De Sangiovese die hier wordt geproduceerd, is ook uniek. De expositie van de wijngaarden en de geografie van de vallei, die de wijngaarden goed geventileerd houdt, dragen bij aan een microklimaat dat bijzonder ideaal is.

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Nespolino Sangiovese Merlot 2017”