29,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Petites Pierres 2017

Frankrijk | Bourgogne

Omschrijving Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Petites Pierres 2017

Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Petites Pierres is gemaakt van 100% chardonnay druiven. Deze wijn is erg fruitig (perzik, peer en grapefuit) met witte bloesem aroma’s en een hint naar vanille. Erg elegant, aangenaam en harmonieus. Na enkele jaren ontwikkelen zich meer complexe aroma’s en past hij goed bij uitgebreide gerechten.

Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Petites Pierres past perfect bij “hors d’oeuvres”, wit vlees, gevogelte, zeevruchten, gegrilde vis en geitenkaas.

Wijnhuis Louis Jadot

Het bekende Bourgogne huis Louis Jadot werd opgericht in 1859 door Louis Henry Denis Jadot. Het wijnhuis gebruikt zijn eigen wijngaarden hiervoor maar koopt ook druiven aan van andere wijngaarden. Dit doen ze om zo een optimale bourgogne te kunnen creeren. Alle wijnen die door dit huis worden geproduceerd zijn AOC wijnen: alleen Appellation d’Origine Contrôlée en dus van hoge kwaliteit.

De druiven voor de wijnen van Louis Jadot worden altijd handmatig geoogst. Hiermee wordt voorkomen dat over-, alsmede onrijpe vruchten in het vinificatieproces terechtkomen. Bovendien gebruiken de druivenplukkers bij het oogsten kleine kistjes zodat de trossen niet vroegtijdig kneuzen of beschadigd raken.

Louis Jadot bezit ongeveer 150hectare eigen wijngaarden van de Côte de Nuits tot de Beaujolais. Dit is gemiddeld niet erg groot voor een wijnhuis en dat betekent ook dat bijna alle wijnen die het huis produceert van zéér hoog niveau zijn. Het uitgangspunt van Lous Jadot is de bodem waarop de wijngaarden groeien de wijn zijn karakteristieke eigenschappen geeft. Daardoor probeert Louis Jadot zo min mogelijk het groeiproces van de wijnranken te beïnvloeden en de natuur gewoon zijn gang te laten gaan. Daardoor produceert dit wijnhuis juist die typische bourgogne wijnen die zo populair zijn om hun enorme kwaliteit en smaak. Deze wijnen zijn allemaal rasechte bourgognes die met veel zorg en aandacht zijn geproduceerd.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Louis Jadot Bourgogne Chardonnay Petites Pierres 2017” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *