Ripa delle Mandorle

8,99p.st. 7,15p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Ripa delle Mandorle Trebbiano 2015

Italië | Toscane

Omschrijving Ripa delle Mandorle Trebbiano 2015

Ripa delle Mandorle Trebbiano is gemaakt van de druiven Trebbiano 90 % en Chardonnay 10%. De naam Ripa delle Mandorle betekent “Heuvel van amandelbomen”. De wijn is in de kleur fel fonkelend goudgeel. In de neus intense aroma`s en een hint van lindebloesem. In de smaak fris, romig met een vleugje citrus en groene vruchten.

Wijnhuis Matta

In 1964 werd de Vicchiomaggio gekocht door Frederico Matta. Het landgoed was in zeer slechte staat, maar een grondige herbeplanting zette de Vicchiomaggio terug onder de elite van de Chianti landgoederen. Frederico`s zoon, John Matta is sinds 1982 samen met zijn vrouw Paola de kwaliteit van de wijnen constant aan het verbeteren. In het wijnproductie proces, geeft John de voorkeur aan wijn van verse druiven en het spaarzaam toepassen van eiken vaten.

Kasteel Vicchiomaggio

Het kasteel ligt op de strategische route tussen Florence en Sienna. Het complete kasteel is in een zodanig goede staat dat het geclassificeerd is als Nationaal Monument. De wijngaarden die rondom het kasteel liggen zijn verdeeld in verschillende kwaliteiten. Er wordt rekening gehouden met de samenstelling van de grond en aanplant van de verschillende druivenrassen. De twee oudste dochters, Federica en Delfina, die in 2010 in het familiebedrijf kwamen hebben zich toelegt op de ontwikkeling van accommodatie faciliteiten en een restaurant. Vicchiomaggio is de bestemming voor wijnliefhebbers in Toscane. Hier kunt u alle wijnen van John Matta in de diverse stijlen en met een niet te missen smaak proeven.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Ripa delle Mandorle Trebbiano 2015”