10,45 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Dürnberg Grüner Veltliner 2016

Oostenrijk | Weinviertel

Omschrijving Dürnberg Grüner Veltliner 2016

Dürnberg Grüner Veltliner heeft een bleekgele kleur met groene schitteringen. Aroma`s van gele appels, witte peper en citrusvruchten. In de mond kruidige tonen met mineralen en fijne witte peer. Sappig, ‘Grispy’ en elegant.

Landgoed  Dürnberg

Het landgoed Dürnberg is een van de pioniers als het gaat om het ontwikkelen van een “Nieuwe Weinviertler stijl”. Wijnmaker Christoph Körner ontwikkeld namelijk met lichaam en ziel, en elk jaar blijkt opnieuw dat de meest onontdekte wijnstreek van Oostenrijk een ongelooflijk potentieel heeft. Samen met zijn partners Matthias Marchesani en Georg Klein biedt Christoph Körner een wijn, die frisheid en balans uitademt. Ze worden gedreven door de complexiteit en finesse, terwijl ze kristalhelder als een winternacht zijn. Terecht kunnen we zeggen dat de wijnen van Dürnberg alle deugden die men verwacht van de Oostenrijkse wijn bij elkaar brengt in perfecte vorm. Weingut Dürnberg is gesitueerd in het dorpje Falkenstein (70 kmten noorden van Wenen) in het historische hart van de Oostenrijkse regio Weinviertel. Het klimaat heeft hete zomers en koude winters. Tezamen met de hoge ligging van de wijngaarden zorgt dit voor uitstekende groei van de druiven en de geconcentreerde aroma’s.

Wijnland Oostenrijk

Jaarlijks bezoeken duizenden Nederlanders Oostenrijk. Niet alleen vanwege het prachtige landschap, de gastvrije bevolking en het heerlijke bourgondische eten maar óók vanwege hun fantastische wijnen. Klein maar fijn, zo staan Oostenrijkse wijnen bekend in de wijnwereld. Dit heeft vooral te maken met het kwalitatief hoogwaardige karakter van Oostenrijkse wijnen en de lage wijnproductie. Wijn uit Oostenrijk geldt nu als een van de meest interessante fenomenen in de wijnwereld: hij is op bijna elke goede wijnkaart te vinden, wordt zeer gewaardeerd door wijnkenners en geroemd door journalisten. Niet voor niets noemde Hubrecht Duijker (wijnschrijver) Oostenrijk “het meest opwindendste wijnland van Europa”.

dierendag

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Dürnberg Grüner Veltliner 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *