Kressmann Monopole Bordeaux

9,45p.st. 7,55p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Bordeaux AC Kressmann Monopole 2014

Frankrijk | Bordeaux

Omschrijving Bordeaux AC Kressmann Monopole 2014

Bordeaux AC Kressmann Monopole heeft een gouden medaille gekregen op het Concours Bordeaux  2015. Het is een wijn met een mooi fruitig bouquet, door lagering op eikenhout van 6 maanden. Een zachte smaak met lichte houttonen. De afdronk heeft een mooi balans tussen fruit, vanille en zachte tannines.

Wijnbedrijf Kressmann

Nu, meer dan 125 jaar na de introductie, is Kressmann Monopole nog steeds een zeer gewaardeerde wijn bij wijnliefhebbers over de hele wereld. Inmiddels is het huis Kressmann één van de toonaangevende wijnbedrijven in Bordeaux en de oenologen van Kressmann zorgen er iedere jaar weer voor dat Kressmann Monopole een van hun paradepaardjes is. Een wijn die op ieder moment, op iedere plaats een genot is om te drinken.

Bordeaux, klassieke wijnregio

Bordeaux is wel één van meest beroemde wijngebieden ter wereld. De wijnstreek Bordeaux ligt in het departement Gironde en het gebied vormt een soort driehoek met de rivieren de Garonne en de Dordogne, samenvloeiend in de stroom de Gironde.  Bordeaux, met zijn gematigde klimaat, ligt aan de Atlantische Oceaan. In de zomer is het zelden extreem warm en in de winter en het voorjaar is het niet bovenmatig koud. Bovendien valt er voldoende regen voor de wijnplanten. Naast een goed klimaat is de bodem zeer geschikt voor de productie van de wijn. De bodem bestaat uit kalk, kiezel en klei. Met name de kiezelhoudende onderlaag zorgt ervoor dat het regenwater gemakkelijk wegstroomt en dat de wortels van de druivenstokken diep in de bodem kunnen doordringen.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Bordeaux AC Kressmann Monopole 2014”