5,29 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Klein Avontuur Rood 2017

Zuid-Afrika | West-Kaap

Omschrijving Klein Avontuur Rood 2017

Klein Avontuur Rood heeft een mooie dieprode kleur met in de neus indrukken van rode bessen, chocolade, vanille en mokka. De smaak van de Klein Avontuur is rond en zacht en is in de afdronk licht kruidig.

Wijnseizoen

Het seizoen in de Zuid-Afrikaanse wijngaarden begint in september met het uitlopen van de stokken. De bloei van de wijnstokken vindt meestal plaats in november en de groei van de druiven begint vanaf medio december. De rijping begint met de komst van de zomer in januari. De meeste druiven worden in februari met de hand geplukt. Het maken van de wijn gebeurd op een aantal bedrijven op de traditionele wijze, maar daarnaast zien we vele jonge vakbekwame wijnmakers die gebruik maken van de modernste technieken.

West-Kaap

Toen Jan van Riebeeck rond 1652 de eerste wijnrank plantte aan de Kaap en hij later de eerste wijn op een V.O.C. schip naar Nederland liet vervoeren, waren de Hollanders niet erg onder de indruk van de kwaliteit. Zij raadden Van Riebeeck zelfs aan om deze wijn maar vooral voor eigen consumptie in de Kaap te gebruiken. Vandaag de dag vind je in het gebied rondom Stellenbosch honderden wijnboerderijen. De vraag is hadden die er ook gestaan als Jan van Riebeeck zijn druivenranken niet had geplant aan de Kaap? Veruit het meest bekend zijn de wijnboerderijen rondom Stellenbosch, maar ook in het gebied rondom het plaatsje Robertson en in de Hemel en Aarde Vallei bij Hermanus vind je de belangrijke wijnproducenten van Zuid-Afrika.

 

3 beoordelingen voor Klein Avontuur Rood 2017

 1. Beoordeelt met:
  5.0

  Heerlijk wijn. Ik graag de witte wijn proeven, is het net zo lekker als de rode wijn.

 2. Beoordeelt met:
  5.0

  Heerlijk wijn. Is de witte wijn net zo als de rode wijn.

 3. U kunt het bij ons bestellen. Als u van droog wit en lekker fris houd dan is deze wijn echt de moeite waard.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *