12,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Finca el Origen Estate Blend 2015

Argentinië | Uco Valley

Omschrijving Finca el Origen Estate Blend 2015

Finca el Origen is een blend van Cabernet Sauvignon en Malbec. Het is een zachte en fruitige wijn met bosbessen en hints van aarde. Medium body, zachte tannines en een smaakvolle finish.

Eerbetoon aan de kunst

Het etiket van deze Finca el Origen blend is een eerbetoon aan de kunst van assemblage (mengen van basiswijnen ). Het is het artistiek werk van de kunstenaar Andrew Casciani, die schilderde hoe de zee een land als de Andesgebergte creëerde. Tot op de dag van vandaag vindt men hier versteende zeeschatten. Deze mix van wijnen, het samenbrengen van de Cabernet Sauvignon druif, de koning van de rode variëteiten, en Malbec druif, het wonder van Argentinië.  Zette de oenologische (wijnwetenschaps)  kunstenaar en de kunstenaar  aan om hulde te brengen aan de kunst van de assemblage.

Wijnhuis Caroline Wine Brands

Finca el Origen Argentinië is een cluster van wijngaarden van het wijnhuis Carolina Wine Brands Group, de vierde grootste wijnhuis van Chili. In 1996 begon het bedrijf ook in Argentinië met de aanplant van de eerste wijngaarden in Vista Flores, Uco-vallei, in de wijnstreek Mendoza aan de voet van de Andes. Tijdens eerste jaren was het bedrijf vooral gericht op de verkoop van druiven die in dit gebied geoogst werden. In 2002, na het hebben opgedaan van voldoende ervaring, is men begonnen met eigen wijngaarden.

Wijngebied Uco Vallei

De Uco Vallei is gelegen aan de voet van de Andes. Sommige delen van de bergen waren miljoenen jaren geleden zee. Waarbij de aanwezigheid  van mariene fossielen zoals ammonieten, in het logo terugkomen. Ze worden beschouwd als stille getuigen van dit gebied, die deel uitmaken van dit terroir, de oorsprong van deze wijnen. De Uco Vallei is het hoogste gebied van Mendoza: de hoogte varieert van 900 meter in de stad Tunuyán tot 1250 meter boven zeeniveau in het noordelijk gedeelte van Tupungato. De gemiddelde temperatuur is 14°C, maar ook hier zijn grote verschillen in minimale en maximale temperaturen.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Finca el Origen Estate Blend 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *