10,95p.st. 9,30p.st. p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Fantinel Vigneti Sant’ Helena Refosco

Italië | Friuli

Omschrijving Fantinel Vigneti Sant’ Helena Refosco

Fantinel Vigneti Sant’ Helena Refosco waarvan de druif Refosco elegante , krachtige wijnen levert met een grote persoonlijkheid. De wijn heeft een een robijnrode kleur en een kruidige geur. De smaak is breed en stevig, die lang aanhoudt. Het doet denken aan kleine rode vruchtjes zoals bessen, bramen en bosaardbeitjes. In de lange afdronk is een zacht bittertje te vinden. Om de wijn enigszins te verzachten wordt wel eens een deel Merlot gebruikt. Heerlijk te drinken bij gevogelte met saus, wit vlees met saus, barbecue, rood vlees, gegrild of geroosterd zonder saus.

Refosco druivenras

Refosco komt oorspronkelijk uit Friuli in het noorden van Italië, tegen de Sloveense grens. Deze inheemse soort wordt met de hand geoogst aan het einde van september en in het begin van oktober. Refosco dal Penduncolo Rosso is de volledige naam van deze druif. Deze eeuwenoude druif en deze wijn waren lange tijd in de vergeethoek geraakt. Keizerin Livia (58 voor Chr. – 29 na Chr. ) wilde echter al alleen maar refosco drinken. Ook Casanova schreef al dat ‘de refosco uitstekend was’. De Refosco is een stuk minder wild geworden ten opzichte van vroeger. De druif levert elegante, krachtige wijnen op met een grote persoonlijkheid.

Gruppo Fantinel

Dit familie bedrijf is sinds 1969 gevestigd in Friuli, Noord-Italië. De wijnen van Fantinel zijn allen afkomstige uit de beste gebieden. Colli del Friuli en Grave del Fruili. Colli del Friuli strekt zich uit over de heuvels van Eocene in het noorden van de provincie Gorizia tot aan de grens met Slovenië. Grave del Friuli dankt zijn bekendheid aan een zeer gunstig micro klimaat en strekt zich westwaarts uit over de vlakte van Friuli tot aan de grens met Veneto.

5% en 13%
Past goed bij geroosterd, gevogelte en rood vlees

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Fantinel Vigneti Sant’ Helena Refosco” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *