Fantinel One & Only Prosecco Spumante Brut DOC

14,85 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Fantinel One & Only Prosecco Spumante Brut DOC

Italië | Veneto

Omschrijving Fantinel One & Only Prosecco Spumante Brut DOC

Fantinel One & Only Prosecco Spumante Brut heeft een stro-gele kleur met groene vlekken. In de neus bloemige noten met hints van rijp fruit en brioche (brood/cake) en een elegante smaak van rijpe appel en peer.

Wijnhuis Fantinel

Fantinel is gevestigd in het slaperige stadje Spilimbergo in het hart van de regio Friuli. Omringd door de oostelijke ‘arm’ van de Alpen op gravel-rijke bodem, werd dit familiebedrijf in 1969 opgericht door Mario ‘Paron’ Fantinel. Mario wilde bouwen op zijn reputatie als bekend hotelier en restaurateur . Dit door fijne wijnen te produceren uit zijn geboorteland de regio Noordoost-Italië. De familie bezit ongeveer 250 hectare aan wijngaarden in twee DOC regio’s van Grave del Friuli en Collio, ze beheren het hele proces van wijngaard, druif, bottelen tot in het glas om volledige controle op de kwaliteit te houden.

Groene aanpak

Een groene aanpak is altijd een belangrijk aspect van de familie Fantinel. Het werken met zonne-energie voor de wijnmakerij, is een recent voorbeeld. Sinds 2001 is hun streven naar duurzaamheid de hoeksteen van hun wijnbouw. De 150 hectare wijngaarden in het dorp Tauriano, in Grave del Friuli, worden gevoed met behulp van een bemestende irrigatie. Dit systeem die uniek in de regio is. De verspilling van water en voeding worden tot een minimum teruggebracht zodat het milieu minimaal wordt belast.

Past goed bij aperitief en salades

1 recensie voor Fantinel One & Only Prosecco Spumante Brut DOC

 1. Beoordeelt met:
  5.0

  Gedronken op oudjaarsdag
  Bij overheerlijke oliebollen
  Deze prosecco was fantastisch
  Extra Dry
  Geen champagne meer bij de oliebollen was de algeme proefnotitie

Een recensie toevoegen