18,25 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine Remy Vincent Pouilly Fumé 2017

Frankrijk | Loiredal

Omschrijving Domaine Remy Vincent Pouilly Fumé 2017

Domaine Remy Vincent Pouilly-Fumé is een fraaie en frisse droge wijn met zacht geel fruit en nuances van aalbessen en citrus. De milde, frisse en zachte smaak blijft geurig en evenwichtig in de afdronk. De Domaine Remy Vincent Pouilly-Fumé is aan te bevelen bij vis, oesters, schaaldieren en geitenkaas.

Wijnstreek Pouilly Fumé

Pouilly Fumé is een van de meest bekendste witte-wijngebieden in de Loire. De streek ligt in een soort driehoek bij twee andere beroemde wijnstreken, namelijk Sancerre en Menetou-Salon. In deze wijngebieden worden voor de witte wijnproduktie uitsluitend Sauvignon druiven gebruikt. Door het relatieve koele, Noord-Franse klimaat rijpen de druiven langzaam en langdurig. Hierdoor onstaat in de druiven een optimale balans tussen suiker en zuren. Een absolute voorwaarde om hoge kwaliteit wijnen te maken! Mede hierdoor behoort de Pouilly Fumé tot één van de beste witte wijnen in Frankrijk.

Het Loiredal

De 1012 km lange rivier de Loire doorsnijdt het middengedeelte en vijftien departementen van Frankrijk. Hij ontspringt uit de kloven van het Massif Central en baant zich een weg door het landschap om uiteindelijk bij Nantes in zee te stromen. Het duurt enkele honderden kilometers voordat de Loir vallei met zijn grote verscheidenheid aan wijnstreken zich aandient. het gebied is glo0iend tot heuvelachtig, met hier en daar wat hogere delen. De wijngaarden zijn te vinden langs de oevers van de Loire en zijn zijrivieren en de stroken land erachter.

13%
Past goed bij vis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Remy Vincent Pouilly Fumé 2017” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *