8,99 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Devinis Primitivo Candido 2016

Italië | Puglia

Omschrijving Devinis Primitivo Candido 2016

Devinis Primitivo Candido is geurig met fruit en mediterrane kruiden. De smaak is mooi vol met rood en zwart fruit, een zachte structuur en een afgeronde droge afdronk.

Wijnhuis Candido

In 1929 produceerde Francesco Candido zijn eerste kwalitatieve wijn in een regio waar de tijd alleen bulkwijnen belangrijk waren. Zijn zeer vooruitstrevende stijl van toen is de basis waarop het bedrijf  nu nog zijn wijnen maakt. De 3e generatie van de Candido familie wordt gevormd door Alessandro  en Giacomo. De broers bewerken het land met respect voor de natuur en schuwen moderne technieken niet. Door deze mooie mix van oud en nieuw staan hun wijnen in een groot gedeelte van de wereld synoniem voor betaalbare klasse uit Puglia. Hieronder valt ook de Candido Cassio Dione Negroamaro Primitivo

Wijnstreek Puglia

Puglia bevindt zich in het uiterste zuiden van Italië, in de hiel. Het is een langwerpige smalle regio die zich uitstrekt over 400km lengte van noordwest naar zuidoost. Het klimaat is mediterraan met zeer warme droge zomers en zachte, redelijk vochtige winters. Men vindt wijngaarden in het ganse gebied over een totaal van meer dan 100.000 ha. Puglia wordt ongetwijfeld op korte termijn een van ’s werelds meest interessante wijngebieden. Het wordt nu al beschouwd als de meest ‘sexy’ wijnstreek van Italië.

 

 

 

14 %
Past goed bij pasta & pizza en rundvlees

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Devinis Primitivo Candido 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *