Les hauts Coste Melliac Merlot

6,99p.st. 5,55p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Les Hauts Coste Méliac Merlot 2018

Frankrijk | Pays d` Oc

Omschrijving Les Hauts Coste Méliac Merlot 2018

Les Hauts Coste Méliac Merlot heeft granaat rode kleur en in de neus veel rood fruit, zoals zwarte bes, aardbei en framboos. Les Hauts Coste Méliac Merlot is in de mond een soepele wijn met prettige en harmonieuze tannines.

Wijngaard

Les Hauts Coste Meliac biologische wijn is van La Cave St Maurice en is gelegen in het centrum van Gard, aan de voet van de Cevennen. Gelegen tussen de Rhône-vallei en de wijngaarden van de Languedoc, met een mediterraan klimaat, die bijzonder bevorderlijk is voor de teelt van druiven. De wijngaarden beslaan 44 gemeenten in de buurt van Saint-Maurice-de-Cazevieille. Opgericht in 1924, nemen nu 200 wijnbouwers deel aan Le Cave St. Maurice. Met meer dan 1.800 hectare wijngaard is dit het belangrijkste wijngebied van de Cevennes. De grond van dit gebied is rijk en gevarieerd aan voedingsstoffen, waardoor er verschillende druivensoorten kunnen groeien. Van de wijngaarden is 14% biologisch.

Departement Gard

Het departement Gard ligt in het gebied Pays d’Oc die langs de kust van de Middellandse zee ligt en strekt zich uit over vier Franse departementen: Pyrénées-Orientales, Aude, Hérault en Gard. Het gebied is bezaaid met zonovergoten wijngaarden. Het landschap biedt een gevarieerde aanblik, van uitgestrekte stranden tot steile hellingen. Dankzij het mediterrane klimaat en de verschillende bodemsoorten is deze streek bij uitstek geschikt voor de wijnbouw. Geen wonder dat ook druivensoorten uit andere delen van Frankrijk hier uitstekend gedijen.

 

Past goed bij geroosterd en kaas

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Les Hauts Coste Méliac Merlot 2018”