11,25 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Chianti Classico Le Piazze DOCG 2015

Italië | Toscane

Omschrijving Chianti Classico Le Piazze DOCG 2015

Chianti Classico Le Piazze is een wijn die negen maanden op hout heeft gerijpt en met aroma`s van zacht fruit met daarna een fijne kruidigheid. Chianti Classico Le Piazze  heeft een goede mondvulling met aangename tannine, ondersteund door een fijne zuurheid met een kruidige finale.

Wijnhuis Piccini

De geschiedenis van de familie Piccini begint in 1882. Dit is het jaar wanneer Angiolo Piccini samen met zijn vrouw een klein domein koopt in Toscane en wijn begin te maken. De volgende generaties nemen zijn wijsheid over. Het is niet hoeveel je doet, maar met hoeveel passie je iets doet. De familie bezit nu ongeveer 150 hectare wijngaarden, en behoort tot de grootste producenten in Toscane.Tussen de provincies Siena en Florence, vinden we, wijnhuis Piccini. Bij Piccini is men in staat gebleken de tijd stil te zetten als het gaat om het produceren van wijnen met een prestigieus en karakteristiek karakter. Aan de andere kant heeft het bedrijf beschikking over de meest moderne technieken. Met meer dan 400ha wijngaarden in eigendom of onder contract, staan ze garant voor 12% van de totale Chianti productie.  Men exporteert 90% daarvan naar meer dan 72 landen.

Le Piazze

Het etiket Le Piazze is bestemd voor wijnen afkomstig van de betere wijngaarden. Op het einde van de gisting wordt nog een aantal verdroogde druiven toegevoegd. Na gisting rijpt de wijn gedurende 9 maanden in eiken vaten van 500 liter.

13%
Past goed bij kaas en pasta & pizza

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Chianti Classico Le Piazze DOCG 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *