6,95 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Rosé d`Anjou Pierre Brévin AOP 2018

Frankrijk | Loiredal

Omschrijving Rosé d`Anjou Pierre Brévin AOP 2018

Rosé d`Anjou Pierre Brévin een licht zoete rosé die voortreffelijk is. De geur heeft mooie fruitige tonen van appel, perzik en aardbei. Rosé d`Anjou Pierre Brévin heeft een smaak en afdronk die ongecompliceerd en prettig is.

Het Anjou wijngebied

Rosé d’ Anjou komt uit het gebied Midden-Loire, uit de wijngaarden rond de stad Angers. Het is de streek waar eeuwen lang mens en natuur in harmonie hebben samen geleefd. Vorstelijke bossen bedekken heuvels boven de vreedzame rivieren, terwijl dorpen en kastelen opgetrokken in witte tufkrijtsteen, uit een prentenboek weggelopen zijn. Het gebied kent een zacht klimaat met weinig regen en zeewind die kenmerkend voor de Anjou. Uit de meer dan 200 dorpen komen overwegend regionale Appellationwijnen. De jaarlijkse productie is goed voor meer dan 70 miljoen flessen.  Voor deze vriendelijke, soepele en fruitige rosé `s is vaak de belangrijkste druif de Grolleau, plaatselijk Groslot genoemd. Naast de gewone rosé wordt er ook één gemaakt met wat koolzuur erin, deze wordt Rosé d`Anjou Petillant genoemd.

Het Loiredal

De 1012 km lange rivier de Loire doorsnijdt het middengedeelte en vijftien departementen van Frankrijk. Hij ontspringt uit de kloven van het Massif Central en baant zich een weg door het landschap om uiteindelijk bij Nantes in zee te stromen. Het duurt enkele honderden kilometers voordat de Loire vallei met zijn grote verscheidenheid aan wijnstreken zich aandient. Het gebied is glooiend tot heuvelachtig, met hier en daar wat hogere delen. De wijngaarden zijn te vinden langs de oevers van de Loire en zijn zijrivieren en stroken land erachter.

1 beoordeling voor Rosé d`Anjou Pierre Brévin AOP 2018

  1. Beoordeelt met:
    4.0
    (geverifieerde eigenaar)

    Niet te zoet niet te droog, heerlijke rosé om van te genieten!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *