19crimes_chard

9,44 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

19 Crimes Chard

Australië | Zuid Australië

19 Crimes Chard is wereldwijd zo populair dat deze nog maar in kleine hoeveelheden beschikbaar is. We zijn dan ook trots dat we deze brutale en geniale witte wijn, met typische Chardonnay tonen, toch kunnen aanbieden.

Omschrijving 19 Crimes Chard

19 crimes is een reeks van top wijnen gebaseerd op de misdrijven waarvoor men naar de gevangeniskolonie Australië gestuurd kon worden. “19 Crimes Chard” is onderdeel van deze reeks en eert de moedige bijdragen van de vrouwen die naar Australië verbannen zijn.

19 crimes Chard is de eerste witte wijn van het wijnhuis met een goudgele kleur, de wijn heeft een vol karakter en is gerijpt in hout. De opvoeding van deze chardonnay in houten vaten vindt u terug in de aroma’s van butterscotch, honing, vanille en boter. Dit vertaald zich in de mond tot een wijn met een volle body en een licht verfrissend karakter, door de vlagen van abrikoos, perzik, vanille en boter. Dit alles is afgesloten in een prachtige lange afdronk.

Dankzij het karakter van deze wijn, kan zij goed met stevige en vettige vis maar ook met gevogelte, vegetarische en andere hoofdgerechten.

De wijn komt tot leven

19 Crimes is onderdeel van Penfolds, welke een grote wijnproducent in Australië is. Het leuke van deze lijn is, dat het allemaal gebaseerd is op het idee dat Australië vroeger een gevangeniskolonie was en brengt een ode aan de pioniers. Het wijnlabel komt tot leven dankzij de app “living wine labels“, te downloaden op zowel Android als op iOS. De persoon die op het etiket staat, begint dan zijn of haar verhaal te vertellen. De “19 Crimes” waarvoor je verbannen kon worden is waar het hier allemaal om gaat.

Wijnstreek South Australia

De staat South Australia met zijn grote wijnbedrijven neemt zo`n 50% van de Australische wijnproductie voor zijn rekening. De ligging van de wijngaarden varieert van vlak tot heuvelachtig. Barosso Valley is één van de wijngebieden in de staat South Australia met ruim 15.000 hectare de grootste van Australië. Het klimaat maak druppelirrigatie  van de wijngaarden noodzakelijk.

 

 

4 recensies voor 19 Crimes Chard

 1. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Zeer lekker zomers, fris wijntje.

 2. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Wij vinden geen andere witte wijn die wij zo lekker vinden .

  • Beste Jul & Heidi,
   Bedankt voor jullie vriendelijke woorden! We zijn erg blij om te weten dat jullie de wijn zo lekker vinden. Geniet ervan en tot een volgende keer bij Wijnbroeders.
   Groeten, Hanna
   Team Wijnbroeders

 3. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Lekkere wijn met een bijzonder fris smaak. Dit is mijn favoriet wijn op dit moment 🙂

 4. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Bijzonder goed drinkbare wijn met een mooie goudgele kleur en geweldige smaak

Een recensie toevoegen