19 crimes The Banished

11,85 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

19 crimes The Banished Dark Red

Australië | Zuid-Australië

Omschrijving 19 crimes The Banished Dark Red

19 Crimes The Banished Dark Red is gemaakt van de druiven Shiraz en Grenache op 100% eiken vaten. Aroma`s van pure  chocolade, vanille, bramen en pruimen. Volle en rond in de de mond met wat zoetheid en subtiel smaken kruidnagels en kaneelkruiden. De wijn heeft een mooie lange afdronk. Heerlijk bij een stoofpot, rundvlees en blauwe kaas

Verwijzing naar misdaden

De naam van de wijn verwijst naar een lijst van 19 misdrijven in het achttiende eeuwse Verenigd Koninkrijk. Indien je veroordeeld werd voor één van de misdrijven op die lijst werd je niet meer gedood door ophanging maar werd je op de boot naar Australië gezet om daar een nieuw leven op te bouwen, de zogezegde “punishment by transportation“. Indien je in die periode – 1783 – de lange boottocht overleefde, wachtte een nieuwe wereld en kon je meehelpen aan het bouwen van een nieuw land. Zij werden de nieuwe pioniers. De 19 Crimes wijn is een herinnering aan de regels die deze criminelen overtraden en de nieuwe cultuur die ze bouwden (hele leuke website http://19crimes.com/ ).

Wijnstreek  South Australia

De staat South Australia met zijn grote wijnbedrijven neemt zo`n 50% van de Australische wijnproductie voor zijn rekening. De ligging van de wijngaarden varieert van vlak tot heuvelachtig. Barosso Valley is één van de wijngebieden in de staat South Australia met ruim 15.000 hectare de grootste van Australië. Het klimaat maak druppelirrigatie  van de wijngaarden noodzakelijk.

19 crimes collectie
GANG19

5% en 13%
Past goed bij kaas, rundvlees en stoofpot

9 recensies voor 19 crimes The Banished Dark Red

 1. Beoordeelt met:
  5.0

  Hij is geweldig van smaak.

 2. Beoordeelt met:
  5.0

  Nondeju ……… Wat een geweldige wijn
  Kreeg onlangs een flesje cadeau, absolute aanrader !!
  Als ik van jullie een doosje krijg ga ik ‘m zeker verder promoten en mee in de markt zetten …….

 3. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Ik vind het echt een heerlijke wijn. Vooral om gewoon buiten de maaltijd om te drinken, zodat de smaak van de wijn niet vermengt met die van voedsel.

 4. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Na de “gewone” 19 Crimes is dit beslist mijn favoriete wijn geworden. Heerlijk vol van smaak en geweldig om zo te drinken!

 5. Beoordeelt met:
  5.0

  Leuk verhaal: Gister met mijn vrouwtje wezen uiteten bij een toprestaurant en kregen we deze wijn geserveerd.
  Ben zelf niet echt een wijndrinker, maar wat was dit een V-E-R-R-U-K-K-E-L-I-J-K-E wijn en nu kom ik op Wijnbroeders terecht en is die zelfs in de aanbieding!
  Meteen maar 3 dozen besteld!

 6. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Wat een heerlijke wijn .Wij drinken hem buiten de maaltijd ,daar is hij veel te lekker voor.De gewoone 19 crime is ook lekker heb het heele assortiment geproefd en ze beviellen allemaal.Ook de app is geweldig waarmee je fles tot leven komt en de persoon zijn straf verteld.Geweldig zeker doen

 7. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Volle krachtige rode wijn, maar wel heel toegankelijk. Smaak van pruimen, braambessen, kers, vanille/eiken, anijs/drop, iets zoet en kruidig, combineert goed bij blauwe kaas. Van de 19 crimes serie is dit mijn favoriet!

 8. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijke wijn.
  Bijna zwart van kleur. Mooie volle smaak met veel rood fruit zodat de smaak bijna zoet is. Afdronk is ook heerlijk.

 9. Beoordeelt met:
  5.0
  (geverifieerde eigenaar)

  Ik vind het echt een heerlijke wijn. Van de 19 crimes serie is dit mijn favoriet!

Een recensie toevoegen