Mousserende Paaswijnen

Pasen in Nederland is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar feest met heerlijke brunches en diners. Met het culinaire Pasen is het dan ook weer tijd voor een goed glas wijn. Welke mousserende wijn u met Pasen het beste kunt schenken is afhankelijk van hoe de brunch of het diner is samengesteld. Wijnbroeders geeft u graag tips over het gebruik van mousserende paaswijnen tijdens de feestdagen op eerste en tweede paasdag.

Mousserende wijnen tijdens de paasbrunch

Bij de paasbrunch kunt u het beste kiezen voor mousserende paaswijnen met niet al te veel zuren, een lekkere bubbelwijn zoals de Prosecco van Bottega is een goede begeleider. Ook kunt u kiezen voor Classic Cuvée Brut uit Luxemburg, een elegante mousserende wijn die geschonken wordt in restaurants vanwege zijn frisse stijl en tevens een pronkstuk op tafel is. Wilt u toch liever een lekkere mousserende rosé? Dan adviseren wij u om Fantinel One & Only Rosé Spumate Brut te serveren, met hints van rood fruit en bloemen.

Mousserende wijnen tijdens het paasdiner

Diverse types diners tijdens de paasdagen zijn er voldoende. Voor bij een voorgerecht adviseren wij u een lekkere Moscato uit Italië of de Contri van Hugo uit Duitsland. Bij het hoofdgerecht is er natuurlijk altijd de keuze uit vlees of vis. Bij vlees gerechten raden wij u aan om te kiezen voor Prosecco Frizzante uit Italië en bij vis voor de Cuvée Élysée Rosé Brut uit Duitsland.

Mousserende dessertwijn tijdens Pasen

Natuurlijk past bij Pasen ook veel zoetigheid of dat nu tussendoor is of tijdens het dessert! Voor bij de zoete gerechten kunnen wij u de volgende mousserende wijnen adviseren: Moët & Chandon Impérial Brut uit Frankrijk en de Brachetto d’ Acqui uit Italië.

Liever geen mousserende wijnen? Klik hier voor advies over rode, witte en rosé paaswijnen. Mocht u persoonlijk advies willen neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.