Paaswijnen

Pasen wordt gevierd op de zondag na de eerste volle maan in het voorjaar. In het voorjaar hebben de gerechten op onze tafel soms een wat lichter karakter; zo komt het dat men al gauw aan een lekkere frisse witte wijn denkt, een rosé of een wat lichter rode wijn.

Wijnen tijdens de paasbrunch

Natuurlijk is er genoeg keuze uit rode, witte en rosé wijnen die u kunt schenken met Pasen op de website van Wijnbroeders. Zo kunnen wij u adviseren om tijdens de paasbrunch te kiezen voor de frisse witte wijn Bandol Blanc uit de Frankrijk of de meeste gedronken wijn uit Italië, de Pinot Grigio.

Wijnen tijdens het paasdiner

Bij het paasdiner passen diverse wijnen, afhankelijk van wat er wordt geserveerd. Zo past bij het voorgerecht een droge witte Domaine de Pellehaut Blanc uit Frankrijk of een rode licht gekoelde 19 Crimes Red Wine uit Australië. Bij een hoofdgerecht met vlees kunt u kiezen voor La Forge Estate Merlot uit Frankrijk (goed te combineren met rood vlees), Klein Avontuur Rood uit Zuid-Afrika (goed te combineren met wit vlees) of voor Finca el Origen Estate Cabernet Sauvignon uit Argentinië (goed te combineren met gevogelte). Bij vis is een witte droge wijn op zijn plaats, een aanrader is de Château Saint Roche uit Frankrijk.

Dessertwijn tijdens Pasen

Is het tijd voor het dessert? Dan past La Forge Estate Enigma uit Frankrijk goed op tafel. Bij een lekker kaasje past bijvoorbeld Domaine de Pellehaut Rouge uit Frankrijk maar ook een lekkere port.

Dit zijn zo en aantal suggesties voor paaswijnen van Wijnbroeders, waarmee u hopelijk een zeer smakelijk Pasen zult beleven. U treft bij al onze wijnen informatie over wijn-spijs combinaties, die uw keus kunnen vergemakkelijken. Mocht u persoonlijk advies willen neem gerust contact met ons op, we helpen u graag.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.