raimat-abadia-1092748

7,59 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Raimat Abadia 2015

Spanje | Costers del Segre

Omschrijving Raimat Abadia 2015

Raimat Abadia is een soepele blend van de druiven Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Het boeket doet denken aan gedroogde pruimen, vanille en marmelade. In de mond komen rijp fruit en pepers naar voren die samen vallen met zachte tannines. Goed te combineren met lamskoteletten, eendenbout, lasagne met paddenstoelen en rijpe romige kazen.

Bodega Raimat

Raimat is een een samenvoeging van de Catalaanse woorden ‘raim’ (druiventros) en ‘ma’ (hand). Het is een verwijzing naar een oude steen die op het landgoed is gevonden met daarop de afbeeldingen van een tros en een hand. In 1918 wed de bodega van Raimat gebouwd, naar een ontwerp van Rubió Belver, tijdgenoot van Gaudi. Domingo Triay gaf in 1988 de bodega zijn huidige vorm: een architectonisch meesterwerk in piramidevorm met klassieke en moderne elementen. Het bedrijf maakt inmiddels deel uit van een wereldwijd netwerk (o.a. Californië en Australië ) van experimenteel- en laboratoriumonderzoek met als doel de kwaliteit van wijnbouw en wijnbereiding te perfectioneren. Voor wijnliefhebbers betekent dit dat ze kunnen genieten van schitterende wijnen die tot de beste van Spanje behoren.

Wijngebied Costers del Segre

Zo’n 120 kilometer ten westen van Barcelona bevindt zich wijnstreek Costers del Segre, in de dynamische wijnregio Catalunya. De streek is vernoemd naar de rivier de Segre en ligt rond de stad Lleida. Beïnvloed door de nabijgelegen Pyreneeën heeft dit gebied een continentaal klimaat. Dit betekent dat het in de zomer 35°C kan worden, maar in dat het in de winter even zo goed kan vriezen. Ook de temperatuurverschillen tussen dag en nacht zijn groot, waardoor kwaliteits wijnbouw plaats kan vinden. Costers del Segre bestaat eigenlijk uit een aantal los van elkaar liggende wijngebiedjes.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Raimat Abadia 2015”