11,25 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Pievalta Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore 2016

Italië | Marche

Over een topwijn gesproken, dit is de moeite waard.

Omschrijving Pievalta Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore 2016

Pievalta Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore is licht goudgeel van kleur met groenige en strogele tinten. De wijn heeft een volle, vrij geconcentreerde geur, fris met vers brood en hints van meidoorn en brem. De smaak is intens, harmonieus en rond, waarin het amandelbitter licht terugkomt. Dit laatste is typerend voor Verdicchio. De wijn heeft een elegante afdronk.

Topwijn

De Pievalta Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore DOC behoort tot de beste witte wijnen van Italië. Door sommigen zelfs gezien als Italië`s beste begeleider van visgerechten. Een topwijn geheel op biodynamische wijze geproduceerd

Pievalta wijngaarden

De wijngaarden van Pievalta zijn gelegen in het plaatsje Maiolati Spontini in het hart van het wijngebied Castelli di Jesi. Pievalta is in 2002 opgericht door Barone Pizzini. Zijn wijnmaker Alessandro Ferino besloot om te gaan werken op de biodynamische manier. Dus geen bestrijdingsmiddelen en de grond zoveel mogelijk in zijn natuurlijke balans laten. De bodem  in Maiolati Spontini bestaat voor een groot gedeelte uit klei en kalkzandsteen. Doordat de wijngaarden wat hoger in het land liggen zorgt de frisse wind vanaf de rivier de Esino voor een natuurlijke afkoeling, waardoor de druiven hun frisse karakter kunnen ontwikkelen.

Wijngebied Marche

In het westen begrensd door Umbrië, kijkt de streek Marche uit over de blauwe Adriatische Zee. Het bestaat uit een woest bergachtig gebied, vruchtbare kleiheuvels en een kuststreek met mooie stranden. Van de kleiheuvels komen de meeste wijnen vandaan.

13%
Past goed bij aperitief en vis

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Pievalta Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore 2016” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *