11,70 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2015

Australië | Zuid-Australië

Omschrijving Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2015

Klik hier voor meer jaartalen. 

Penfolds Koonunga Hill Chardonnay is strogeel van kleur en heeft een frisse minerale stijl. In bouquet en smaak intens fruit van perzik en citroen, cashewnoot, room, vlierbladen en een ‘touch van eiken. Dit als  gevolg van het beheerst gebruik van hout tijdens de rijping. De wijn is geheel op dronk en behoudt zijn nobele karakter tot zeven jaar na de oogst. Smakelijke combinaties met kreeft, vis, kalfs – en varkensvlees, gevogelte en kaas.

Wijnhuis Penfolds

De historie van Penfolds gaat terug tot 1844.  Dan kopen de jonge Engelse dokter en zijn vrouw Mary het inmiddels bekende Magill Estate om er wijn te maken. Het Penfolds van nu heeft inmiddels een lange traditie van vakmanschap op het gebied van wijnmaken. Hun bezittingen bevinden zich in verschillende wijnstreken van Australië. De Koonunga Hill wijngaard is sinds 1973 in het bezit van Penfolds. Het ligt in Northern Barossa. De bodem bestaat uit rode klei en daarover een laag van rode aarde. Penfolds is het meest beroemde wijnhuis uit Australië. Het wijnhuis maakt de beste wijnen van dit land die ook nog eens een uitstekend bewaarpotentieel hebben.

Wijnland Australië

Australië is een zeer uitgestrekt, indrukwekkend land waar slecht 18 miljoen mensen wonen. Deze mensen wonen verspreid rond de vruchtbare groen randen van hun grote rode land. Ondanks de enorme afstanden tussen hen, delen ze soms een opmerkelijk sterk gemeenschapsgevoel. Het is daarom niet verwonderlijk dat de wijnindustrie van Australië een van de best samenwerkende van de wereld is. Een kleine weekendhobbyist met één wijnveld aan de koele zuidkust van Tasmanië voelt zich evenzeer een deel van de industrie als de hoogste wijnproducent van een van de grote Zuid-Australische bedrijven met duizenden hectaren wijngaard die zich tot de glorende verte uitstrekken. Vandaag in de eenentwintigste eeuw, is de Australische wijnindustrie gezamenlijk succesvoller dan ooit tevoren.

Wijnstreek  South Australia

De staat South Australia met zijn grote wijnbedrijven neemt zo`n 50% van de Australische wijnproductie voor zijn rekening. De ligging van de wijngaarden varieert van vlak tot heuvelachtig. Barosso Valley is één van de wijngebieden in de staat South Australia met ruim 15.000 hectare de grootste van Australië. Het klimaat maak druppelirrigatie  van de wijngaarden noodzakelijk.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Penfolds Koonunga Hill Chardonnay 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *