Montes Winemakers Choice Sauvignon Blanc Reserva DO  reserva

7,95p.st. 6,35p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Montes Sauvignon Blanc Reserva DO

Chili | Aconcagua

Omschrijving Montes Sauvignon Blanc Reserva DO

De koele invloed van de Pacific Oceaan levert een grote bijdrage aan de kwaliteit van deze elegante wijn. Deze Winemakers Choice Montes Sauvignon Blanc Reserva  heeft in de mond een mooie groene appel en grapefruit smaken. De afronding is mooi met frisse zuren.

Rijpen van de wijn

Reserva rode rijpen in totaal drie jaar, waarvan twaalf maanden minsten op fust en de rest op fles. Voor witte wijnen en de rosé `s geldt een fustrijping van minimaal zes maanden en ze mogen pas na twee jaar op de markt komen.

Montes Winery

Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners. Vanaf het begin had men de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. Montes Winery wordt wereldwijd gezien als een van de beste en meest toonaangevende Chileense wijnhuizen. Met Aurelio Montes als een van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen. Tevens krijgt men zeer goede recensies in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter.

Wijngaarden

Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Curicio Valley met ruim 17.00o hectare wijnlandschap wordt in drieën verdeeld : het Andesgebergte, de vlakte in het midden en de kuststreek. De wijngaarden liggen voornamelijk in het noorden aan weerzijden van de Tenorivier en in het zuiden aan beide  zijden van de Lentuérivier. Beide rivieren zorgen voor irrigatie.  Calchaqua en Cachapoal zijn de twee valleien die de Rappel Valley vormen. Calchaqua heeft ruim 22.000 hectare wijngaarden.

 

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Montes Sauvignon Blanc Reserva DO”