Montepulciano d`Abruzzo Farina DOC

6,29 p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Montepulciano d’Abruzzo Farina DOC 2014

Italië | Abruzzo

Omschrijving Montepulciano d’Abruzzo Farina DOC 2014

Montepulciano d’Abruzzo Farina DOC is een mooie volle donker paarse wijn met een sappige en vriendelijke smaak. Licht kruidige met fruitige hints van donkere bessen en groene kruiden.

Wijnstreek Abruzzo

Montepulciano d’Abruzzo Farina is een van de beroemdste wijnen van Italië, en is te vinden op wijn winkelrekken over de hele wereld. Dit klassieke, goed afgerond, pruimen geurende Italiaanse rode wijn is gemaakt van Montepulciano druiven.  Geteeld in de Abruzzo regio, aan de Italiaanse Adriatische kust. Het omvat alle 120 km van de Abruzzo kustlijn, tot 32 km landinwaarts. Een groot deel van het westen van Abruzzo is te bergachtig voor een effectieve wijnbouw. De meeste Montepulciano d’Abruzzo wijnen komen uit de lage heuvels, vlaktes en kustgebieden.

Montepulciano druif

Nog vaak verwarren al te veel wijnliefhebbers het prachtige stadje Montepulciano in Toscane met de druif Montepulciano. De druif die volop floreert in de Abruzzen. De Montepulcianodruif is op zich weliswaar bijzonder interessant en zeker het ontdekken waard. Eigenlijk is het niet helemaal juist de zaken zo voor te stellen alsof de Montepulcianodruif (synoniemen: cordisco, sangiovese cardisco) enkel in de Abruzzen voorkomt. In deze streek brengt ze misschien wel de beste wijnen voort. Toch kan je er ook interessante wijnen van vinden in andere gebieden van Italië.

 

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Montepulciano d’Abruzzo Farina DOC 2014”