Finca el Origen Gran Reserva Malbec

19,29p.st. 15,40p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Finca el Origen Gran Reserva Malbec 2015

Argentinië | Uco Valley

Omschrijving Finca el Origen Gran Reserva Malbec 2015

Finca el Origen Gran Reserva Malbec heeft een diepe paarse kleur. De wijn heeft een complex aromatisch profiel gedomineerd door aroma’s van pruimen en kersen, met bloemige noten van viooltjes, vanille, chocolade en toast. De natuurlijke zuurgraad is in balans met de ronde tannines. De afdronk is lekker lang. Heerlijk bij vleesgerechten en serveren 16 – 18 °C.

Gran Reserva rode wijnen zijn van topkwaliteit en verblijven minimaal twee jaar op fust en drie jaar op fles. Ze mogen pas in het zesde jaar na de oogst verkocht worden.

Wijnhuis Caroline Wine Brands

Finca el Origen Argentinië is een cluster van wijngaarden van het wijnhuis Carolina Wine Brands Group, de vierde grootste wijnhuis van Chili. In 1996 begon het bedrijf ook in Argentinië met de aanplant van de eerste wijngaarden in Vista Flores, Uco-vallei, in de wijnstreek Mendoza aan de voet van de Andes. Tijdens eerste jaren was het bedrijf vooral gericht op de verkoop van druiven die in dit gebied geoogst werden. In 2002, na het hebben opgedaan van voldoende ervaring, is men begonnen met eigen wijngaarden. Finca el Origen Reserve Estate Cabernet Sauvignon is hiervan een voorbeeld.

Wijngebied Uco Vallei

De Uco Vallei is gelegen aan de voet van de Andes. Sommige delen van de bergen waren miljoenen jaren geleden zee. Waarbij de aanwezigheid  van mariene fossielen zoals ammonieten, in het logo terugkomen. Ze worden beschouwd als stille getuigen van dit gebied, die deel uitmaken van dit terroir, de oorsprong van deze wijnen. De Uco Vallei is het hoogste gebied van Mendoza: de hoogte varieert van 900 meter in de stad Tunuyán tot 1250 meter boven zeeniveau in het noordelijk gedeelte van Tupungato. De gemiddelde temperatuur is 14°C, maar ook hier zijn grote verschillen in minimale en maximale temperaturen.

Malbec druif

Malbec is een zwarte huid druif afkomstig uit het zuidwesten van Frankrijk (het gebied rond Cahors het bijzonder). Maar nu beter bekend als de iconische wijndruif van Argentinië. Door haar succes in de wijngaarden van Mendoza, in een paar korte decennia is Malbec opgenomen vanuit relatieve onbekendheid naar internationale faam. Gelijktijdig brengt nieuwe aandacht en respect voor Argentinië als een wijnproducerende natie.

 

14 %
Past goed bij rundvlees en stoofpot

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Finca el Origen Gran Reserva Malbec 2015”