Finca el Origen Reserva Estate Torrontés         -torrontes

9,99 p.st.

 • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
 • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
 • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Finca el Origen Estate Reserva Torrontés

Argentinië | Salta

Omschrijving Finca el Origen Estate Reserva Torrontés

Finca el Origen Estate Reserva Torrontés is gemaakt van de druiven die groeien in de Cafayate Vallei. De Cafayate Vallei behoort tot de wijnstreek Salta in het noorden van Argentinië. De Torrontés druiven zijn een karakteristieke Argentijnse witte variëteit, die groeien op een hoogte van 1700 meter boven de zeespiegel. Het is een unieke omgeving voor deze aromatische wijnen. In de neus geuren van overvloedige witte bloemen en citrus zoals sinaasappelschil. In de mond, een verrassende delicate zuurgraad, verfrissend en zeer gemakkelijk te drinken. Heerlijk bij Aziatische gerechten of specerijen en kruidige gerechten, tussen 10 en 12 ° C.

Voor reserva witte wijnen geldt een fustrijping van minimaal zes maanden en ze mogen pas na twee jaar op de markt komen.

Wijnhuis Caroline Wine Brands

Finca el Origen Argentinië is een cluster van wijngaarden van het wijnhuis Carolina Wine Brands Group, de vierde grootste wijnhuis van Chili. In 1996 begon het bedrijf ook in Argentinië met de aanplant van de eerste wijngaarden in Vista Flores, Uco-vallei. Dit is in de wijnstreek Mendoza aan de voet van de Andes. Tijdens eerste jaren was het bedrijf vooral gericht op de verkoop van druiven die in dit gebied geoogst werden. In 2002, na het hebben opgedaan van voldoende ervaring, is men begonnen met eigen wijngaarden.

Wijnstreek Salta

Het geheim van de wijnen van het wijnstreek Salta is de hoogte. Het gebied rondom de plaats Cafayate ligt op 1.700 meter boven de zeespiegel. Stroomopwaarts van de Calchaquí rivier liggen de wijngaarden op 2.300 meter, 2.700 meter (El Arenal) en zelfs 3.111 meter hoogte (Altura Máxima). De hoogte zorgt voor een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur van soms wel 20°C. Dit verschil zorgt voor een homogene en gebalanceerde ontwikkeling van suikers, polyfenolen, kleur en zuren. Daarnaast zorgt hoogte voor een hogere concentratie van ultraviolet straling van de zon. Een mens wordt sneller bruin van deze hogere concentratie straling en een druif ontwikkelt een dikkere schil. Als bijkomstigheid ontwikkelt de druif een hogere concentratie aroma’s, kleuren en smaken.

 

 

 

3% en 14 %
Past goed bij aziatisch

Reviews

Er zijn nog geen recensies.

Plaats als eerste een recensie van “Finca el Origen Estate Reserva Torrontés”