41,05p.st. 29,95p.st. p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine Pinson Freres Chablis Grand Cru Les Clos 2015

Frankrijk | Chablis

Omschrijving Domaine Pinson Freres Chablis Grand Cru Les Clos 2015

Deze bleke, volle en fijne wijn toont alle rijkdom van Les Clos. De wijn is fris, mineraal en droog van smaak en de vrucht wordt ondersteund door een vleugje eik. Uitsluitend de beste Chardonnay-druiven worden voor deze speciale wijn gebruikt.

Het wijnhuis

Louis Pinson verkocht zijn eerste flessen wijn in 1880. Na enkele generaties zijn de broers Laurent en Christophe Pinson de eerste die de opleiding oenologie volgen in Beaune. In 1983 en 1987 gaan ze in het bedrijf van hun grootvader Louis werken. De 4 hectare wijngaarden worden dan uitgebreid tot 12 hectare en deze grote wijngaard stelt ze instaat om het assortiment wijnen te diversifiëren. De diversiteit van de chablisian bodems en de oriëntaties van de percelen laat ze toe om hun Premiers Crus te scheiden in verschillende klimaten: La Forêt, Montmain, Vaugiraut, Vaillons, Fourchaume, Mont de Milieu. Ieder heeft zijn bijzondere en onnavolgbare kenmerken. De wijn van van Pinson bevinden zich in Grand Cru Les Clos, de bekendste in Chablis.

Sinds 2003 is ook de wijnmakerij vernieuwd. Zo beschikken ze nu over nieuwe technologie die bijdraagt aan de kwaliteit van de wijnen. De wijnmakerij is ook uitgerust met een systeem voor temperatuurcontrole, beheerd door computers. Dus, tijdens de vinificatie, zijn de condities optimaal. In feite wordt het controleren van de temperatuur zeer serieus genomen. De druiven worden handmatig geplukt en zorgvuldig gesorteerd in de wijnmakerij. Het sap ondergaat de alcoholische fermentatie door middel van natuurlijke gistculturen in roestvrijstalen tanks. De wijn rust daarna, afhankelijk van het jaar, nog 6 tot 10 maanden in Franse eikenhouten vaten.

Wijnstreek – Chablis

Chablis is officieel onderdeel van het wijngebied Bourgogne, maar ligt tamelijk geïsoleerd een flink stuk naar het noordoosten toe. Het klimaat is koeler en natter dan de Bourgogne zelf en dat bepaalt de keuze voor de aanplant van hoofdzakelijk Chardonnay. De wijnen uit Chablis hebben een geheel eigen karakter, ze hebben een minerale smaak met doorgaans een hoge zuurgraad en aroma’s van vuursteen of kiezel. Niet alleen het koele klimaat geeft Chablis zijn unieke smaak, maar vooral ook de bijzondere bodem van mariene oorsprong.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Pinson Freres Chablis Grand Cru Les Clos 2015” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *