16,55p.st. 13,95p.st. p.st.

  • Persoonlijk advies van de Wijnbroeders
  • Gratis levering vanaf €50 altijd gratis levering vanaf €50
  • Veilig betalen met o.a. IDEAL

Domaine Jean-Paul Picard Sancerre Blanc AOC

Frankrijk | Loiredal

Omschrijving Domaine Jean-Paul Picard Sancerre Blanc AOC

De Sancerre Blanc is een droge, fruitige wijn gemaakt van de Sauvignon Blanc-druif uit kalksteen-kleigrond. In de neus uitstekende aroma’s van citrusvruchten, met een vleugje mineraliteit. Serveer op 10 ° graden. Een ideale combinatie met vis, schaaldieren, zeevruchten, geitenkaas of als aperitief.

Domaine Jean-Paul Picard et Fils

Jean-Paul Picard en zonen cultiveren al generaties lang, sinds 1750, de 14 hectare wijngaarden, gelegen op de heuvels van Bué, die behoren tot de beste in Sancerre. De familie profiteert van de lessen uit het verleden. Handmatige oogst en vakmanschap combineren zij vandaag met moderne techniek. En met de komst van Michael in 2014, groeide het domein van Jean-Paul Picard, met wijnstokken op de Menetou-Salon appellation, voor de productie van witte en rode wijnen.

Loiredal

Loire huisvest 63 appellations en behoort tot de grootste wijngebieden in Frankrijk en de beroemdste ter wereld. Dit gebied bestrijkt 600 kilometer langs de rivier de Loire. Het gebied loopt van de westelijke gneisgronden van Muscadet in Pays Nantais bij de Atlantische kust, tot de oostelijke mergelgebieden van Sancerre. Le Pays Nantais is het witte wijn gebied waar Muscadet wordt gemaakt. Anjou is de streek van de Chenin Blanc. Diversiteit genoeg. Het koele klimaat, leidt tot lichte, hooguit middelzware wijnen.

Over het oostelijk deel van de Sancerre en buurgebied Pouilly-Fumé is de wijnwereld het eens: hier wordt de allerbeste Sauvignon Blanc gemaakt. Dit lukt in bijvoorbeeld Nieuw Zeeland ook heel goed, maar Loire zet de toon. Het geheim schuilt in de kalksteenrijke bodem, het koele klimaat en het vakmanschap van de wijnboer. Hier wordt voorkeur gegeven aan de productie van natuurlijke wijnen, zonder pesticiden en kunstmeststoffen. In de Loire wordt naast witte wijn ook droge rosé en sappige rode wijn gemaakt.

 

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine Jean-Paul Picard Sancerre Blanc AOC” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *